Devremülk Dolandırıcılığı 2018 Yılında Rekor Kırdı

Dolandırıcıların en çok kullandıkları yöntemlerin başında devremülk dolandırıcılığı ilk sırada yer aldı. Özellikle de cep telefonlarına gönderilen "bedava tatil kazandınız" mesajları nedeni ile her yıl binlerce kişi dolandırılıyor.
Devremülk Dolandırıcılığı 2018 Yılında Rekor Kırdı

Dolandırıcıların en çok kullandıkları yöntemlerin başında devremülk dolandırıcılığı ilk sırada yer aldı. Özellikle de cep telefonlarına gönderilen "bedava tatil kazandınız" mesajları nedeni ile her yıl binlerce kişi dolandırılıyor.

Pazarlama Teknikleri Dikkat Çekiyor!



Devremülk satışı için cep telefonlarına gönderilen "bedava tatil kazandınız" mesajı ne yazık ki pek çok kişinin kandırılmasına neden oluyor. Gönderilen mesaj üzerine bedava tatil yapma fırsatını elinden kaçırmak istemeyen kişiler ise ne yazık ki dolandırıcıların tuzağına düşürülüyor.



Genelde otelde yapılan yemekli toplantılara davet edilen kişiler bu toplantılarda adeta hipnotize ediliyor ve devremülk sözleşmesi imzalayarak toplantıdan ayrılıyor. Toplantıda yer alan pazarlamacılar o kadar etkili bir dil kullanıyorlar ki kişiler onların tekliflerini çok cazip bularak devremülk satın almayı kabul ediyorlar Hisseli gayrimenkul satın alan kişiler sabırla inşaatın bitmesini beklerken bir süre sonra kullanılmayan devremülklerin aidatları da talep edilmeye başlanıyor.



Devremülkten Cayma Hakkı Nedir?



Devremülk şikayetleri her geçen gün artarken bazı kanunlar aslında bilinçli tüketicilerin haklarının korunmasına yardımcı oluyor. Örneğin devremülkte cayma hakkı bulunuyor. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında devremülk alan kişilerin hiçbir neden belirtmeksizin 14 gün içerisinde bu satıştan caya hakları bulunuyor. Yani devremülkte cayma süresi olarak 14 günlük bir sınır bulunuyor.



Devremülk dolandırıcılığı için tüketicileri uyaran Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise ""Dolandırıcılar her ailenin başına önceden eğitilmiş kişileri musallat ederek büyük indirim kampanyalı, yüksek ve garantili kazanç vaadi ile alabildikleri peşin tahsilatı da gerçekleştirip, sözleşme imzalatmadan bırakmıyorlar. Sahtekarlar bununla da yetinmeyip, tüketicinin kullanm adığı sözde tesislerle ilgili bir de aidat istiyor hatta ödenmezse icra tehdidinde bulunuyorlar.



Sözleşmelere cayma durumunda yüzde 25 ceza alınacağına dair yasaya aykırı hüküm koyarak kendilerini yasanın üstünde gösteriyor, bir süre sonra da tahsilat yaptıkları şirketlerin içini boşaltıyorlar. Dava açma bilgisine sahip mağdurlar masrafına katlanıp yargıya başvurup kazansa bile sözleşme yaptığı şirket o zamana kadar içi boşaltılarak, batırılmış, yerine geçen diğer bir şirketle dolandırıcılık sürdürüldüğü için eldeki mahkeme kararının anlamı olmuyor çünkü tahsilat yapılamıyor." diyerek uyarılarda bulundu. Devremülk sahtekarlığı nedeni ile mağdur olmak istemeyen kişilerin son derece dikkatli davranmaları gerekiyor. Kaynak: emlak365.com