Dolmabahçe - Levazım Tüneli İnşaatı Nişantaşı'ndaki Binaları Mı Çatlatıyor?

Dolmabahçe Levazım Tüneli inşaatı ağaçların kesileceği yönündeki iddialar ile uzun süre gündemde kalmıştı.
Dolmabahçe - Levazım Tüneli İnşaatı Nişantaşı'ndaki Binaları Mı Çatlatıyor?

Dolmabahçe Levazım Tüneli inşaatı ağaçların kesileceği yönündeki iddialar ile uzun süre gündemde kalmıştı. Tünel inşaatı şimdi de çökme iddiaları ile gündemde!

Nişantaşı'nda yer alan bazı binalarda çatlaklar oluşurken binalarda yaşayan vatandaşlar çatlakların nedeni olarak Dolmabahçe Levazım Tüneli inşaatının neden olduğunu öne sürdü.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi İddiaları Yalanladı



Konu hakkında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi hasarın sadece eski binalarda oluştuğunu söyleyerek çatlak oluştuğu belirtien binaların en az 40 yıllık olduğu açıklandı.



1999 depremi öncesinde inşa edilen binalarda çatlaklar oluştuğu açıklanırken söz konusu binalarınyapısal durumunun yani yaşının, beton ve demir kalitesinin, kullanılan yapı malzemesi kalitesi ve işçilik gibi durumların çatlak oluşumunda etkili olduğuna dikkat çekildi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tünel inşaatının tam üstünde yer alan binalarda çatlak oluşumu yaşanmazken tünele 30 metre uzaklıkta yer alan 10 adet binada çatlak oluşumu yaşandığına dikkat çekilerek “Tünelin tam üzerindeki binalarda herhangi bir problem yaşanmaz iken tünelden 30 metre uzaklıktaki binalarda yapısal olmayan çatlak oluşabilmektedir” denildi.



Bina Sakinleri Belediyeye İhtarname Yolladı



Çatlak oluşumunun yaşandığı 10 binanın sakinleri belediyeye başvuruda bulunarak ihtarname yolladı. İhtarnamede "Binamızda yaşayanlar için durum çekilmez ve dayanılmaz bir hal almıştır.



Durumun can güvenliği açısından bir risk teşkil etmediğini ve binamızda meydana gelen hasarın tarafınızca giderileceğini zaman vermek suretiyle belirten yazılı bir açıklama talep eder ve binamızda bu nedenle oluşacak her türlü mal ve can güvenliği riskinden firmanızı sorumlu tutacağımızı ihtaren bildiririz” ifadeleri ile gereken önlemlerin alınması talep edildi.



İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan incelemede ise binanın dış ortam ile kesiştiği kotlarda zemin ile bina ara kesitinde herhangi bir açılmanın görülmediğ belirtilerek “Dolayısıyla binada genel bir oturmanın, hareketin söz konusu olmadığı kanaatine varılmıştır” denilerek çökme riski olmadığı söylendi.



Emlak365.com