0,69 faizle 1 Milyon TL konut kredisi çekenler yıl yıl bu taksitleri ödeyecekler

Yeni Evim kampanyası ile ev sahibi olmak isteyenler kullanılacak konut kredisi için örnek ödeme planını merak ediyorlar. 0,69 faizli 1 Milyon TL konut kredisi için devlet desteği ne kadar olacak, aylık kaç TL taksit ödenecek?
0,69 faizle 1 Milyon TL konut kredisi çekenler yıl yıl bu taksitleri ödeyecekler

Yeni Evim kampanyası resmen başladı ve vatandaşlar konut satın alabilmek için başvurularını gerçekleştiriyorlar. Kampanya kapsamında vatandaşlara çok uygun maliyetli konut kredileri veriliyor. Bununla da kalınmıyor vatandaşlara ilk 3 yıl boyunca da Hazine tarafından taksit desteği sağlanıyor. Kampanya kapsamında sağlanan destekler ve konut kredisi maliyet hesaplaması merak ediliyor.

3 YIL BOYUNCA TAKSİTLERE DEVLET DESTEK VERİYOR

Yeni Evim kampanyası kapsamında bankalardan konut kredisi çekenlere devlet tarafından destekler sağlanıyor. Düşük faizli kredi imkanı vermekle kalmayan Hazine bir de ilk 3 yıl boyunca kredi taksitlerinin bir kısmını ödüyor. Bu ilk 3 yıl boyunca kredi taksitleri normalden düşük oluyor. Hazine’nin verdiği taksit desteği ise kredinin son 8 yılında kredi taksitleri üzerinden geri alınıyor.

KİMLER ALABİLİR?

Kampanya kapsamında kimlerin ev satın alabilecekleri de merak ediliyor. Öncelikle bunun bazı koşulları bulunuyor. Orta gelirli vatandaşları hedefleyen bu kampanyada hiç evi olmayan vatandaşların yararlanması şartı bulunuyor. Evi olanlar kampanyadan yararlanamıyorlar. Konut satın alınmak istenen ilde son 1 yıl içerisinde konut satışı yapılmamış olması da gerekiyor. 1. ve 2. bölgeden konut alacak olanların ise son 1 yıldır o ilde ikamet etme şartı bulunuyor.

15 YIL VADE, 0,69 FAİZ!

Yeni Evim kampanyası kapsamında kamu bankaları üzerinden vatandaşlara konut kredisi temin ediliyor. Buna göre 2 Milyon TL’ye kadar aylık yüzde 0,69 faizle, 2 Milyon TL ile 4 Milyon TL arasına aylık yüzde 0,79 faizle, 4 Milyon TL ile 5 Milyon TL arası için ise aylık yüzde 0,99 oranında kredi imkanı sağlanıyor. Bu konut kredisi imkanından yararlanarak ev sahibi olmak isteyenlerin satın alınacak evin satış fiyatının yüzde 10’unu peşin ödemeleri gerekecek.

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET TABLOSU!

Yeni Evim kampanyası kapsamında verilecek olan konut kredisinde devlet tarafından faiz desteği de verileceği için klasik bir maliyet hesaplaması yapılamıyor. Aylık 0,69 faizle 180 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekilmesi halinde ilk yıl aylık 4.410 TL, ikinci yıl aylık 5.400 TL ve üçüncü yıl 6.480 TL taksit ödeniyor.

0,69 faizle 1 Milyon TL konut kredisi çekenler yıl yıl bu taksitleri ödeyecekler

Dördüncü yıldan başlayıp yedinci yılın sonuna kadar ise 9.719 TL taksit ödemesi yapılıyor. Sekizinci yılın başından itibaren ise Hazine’nin ilk 3 yıl için verdiği taksit desteği geri alınmaya başlanıyor ve bu destek taksitlerin üzerine eklenerek aylık taksit tutarı 11.896 oluyor. Bu taksit kredi vadesinin sonuna kadar herhangi bir şekilde değişmiyor.