0,69 faizli 1 Milyon TL konut kredisinde devlet desteği! Taksitler ve yapılacak ödemeler belli oldu!

Yeni Evim kampanyası ile vatandaşlar devlet destekli ucuz konut kredisi kullanarak ev sahibi olmaya devam ediyorlar. 0,69 faizli 1 Milyon TL konut kredisinin devlet desteği ve aylık kredi taksitleri belli oldu.
0,69 faizli 1 Milyon TL konut kredisinde devlet desteği! Taksitler ve yapılacak ödemeler belli oldu!

Türkiye’de ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik devlet destekli konut kampanyaları devam ediyor. Hiç evi olmayan orta gelirli aileler için açıklanan Yeni Evim kampanyası çok büyük bir ilgi görmeye devam ediyor. Vatandaşlar kamu bankalarına başvuru yaparak bu çok cazip kredi imkanından yararlanabiliyorlar. Bu kredinin kullanılması durumunda vatandaşlara çeşitli destekler de veriliyor.

UYGUN FAİZLİ KONUT KREDİSİ!

Yeni Evim kampanyası kapsamında orta gelirli vatandaşlara aylık 0,69’dan başlayan faizlerle konut kredisi veriliyor. Bu konuda aylık faizler netleşti. Buna göre 2 Milyon TL’ye kadar konut kredisi kullananlara aylık 0,69 faizli, 2 Milyon TL ile 4 Milyon TL arasında konut kredisi kullananlara aylık 0,79 faizli ve 4 Milyon TL ile 5 Milyon TL arasında konut kredisi kullananlara da aylık 0,99 faizli kredi veriliyor.

YÜZDE 10 PEŞİNAT, 15 YIL VADE!

Açıklanan Yeni Evim kampanyası ile vatandaşlara önemli bir kredi imkanı sunuluyor. Öncelikle bu krediyi kullanabilmek için orta gelirli olmak gerekiyor. Sadece sıfır evlerde geçerli olan kredi kampanyasında vatandaşlar konut fiyatının en az yüzde 10’unu peşin olarak ödemek zorundalar. Kalan tutar için ise konut kredisi çekilebilecek. Çekilen bu konut kredisi de 15 yıl yani 180 ay vadeli olacak. Bu şekilde vatandaşlar 120 ay vadeli konut kredilerine kıyasla daha düşük tutarlarda taksitlerle karşılaşıyorlar.

İLK 3 YIL TAKSİT DESTEĞİ!

Ev fiyatları yükselince satın alma koşulları da ağırlaştı. Vatandaşların ev sahibi olmalarını desteklemek isteyen devlet bunu kamu bankaları üzerinden Yeni Evim kampanyası ile yapıyor. Kullanılan konut kredisinin taksitleri için devlet tarafından vatandaşlara ilk 3 yıl destek olunuyor. Bu destek miktarı vatandaşların hane gelirlerine göre belirleniyor. Aylık kredi taksitinin hane gelirinin yüzde 30’unu aşan tutarı ilk 3 yıl devlet tarafından karşılanıyor.

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

0,69 faizli 1 Milyon TL konut kredisinde devlet desteği! Taksitler ve yapılacak ödemeler belli oldu!

Yeni Evim kampanyası kapsamında 180 ay vadeli ve 0,69 faizli konut kredisi kullanılması durumunda taksit hesaplaması belli oldu. Buna göre bu kredi için vatandaşlar ilk yıl 4.410 TL, ikinci yıl 5.400 TL ve üçüncü yıl 6.480 TL kredi taksiti ödüyorlar. 4. yılın başından itibaren 7. yılın sonuna kadar kredi taksiti 9.719 TL oluyor. 8. yılın başından itibaren ise vatandaşlar 11.896 TL kredi taksiti ödemeye başlıyorlar ve vade sonuna kadar bu taksit tutarı hiç değişmeden devam ediyor.