1 ton inşaat demirinin fiyatı kaç TL'ye düştü?

İnşaat sektöründe inşaat yapı malzemelerinin fiyatları çok yakından takip edilmeye devam ediliyor. Özellikle inşaat demiri fiyatları merak ediliyor. 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu?
1 ton inşaat demirinin fiyatı kaç TL'ye düştü?

Türkiye’de inşaat demiri fiyatları inşaat sektörünün günlük olarak takip ettiği bir fiyatlama olmaya devam ediyor. İnşaat yaptırmak isteyenler maliyetleri yakından takip ederek en uygun zamanla inşaat malzemesi alımı yapıyorlar. Deprem felaketinden sonra ise inşaat sektörü tüm ilgisini deprem bölgesine çevirdi. Bu sırada inşaat malzemelerinin fiyatlarında da değişimler yaşanmaya devam ediliyor.

İNŞAAT DEMİRİ PİYASA ANALİZİ

İnşaat demiri piyasasında artık iç talep sorunu kalmadı. Deprem bölgesinde girişilecek olan yoğun inşa faaliyetlerinden dolayı demir fabrikaları üretim kapasitelerini artırma yoluna gitmekte karar kıldılar. Buna karşın maliyetlerde bazı değişiklikler meydana geliyor. Fabrikalar sadece deprem bölgesi için değil diğer bölgeler için de üretim yapmayı sürdürürken küresel piyasalarda bazı hareketler meydana geliyor.

Dünya ekonomisi son dönemlerde ABD’nin banka krizinden hasar almadan çıkamaya gayret ediyor. Gayrimenkul sektöründe de bu yönde adımlar takip edilebiliyor. Özellikle Çin’deki gayrimenkul sektörü zaten sorunluydu ve bu sorunun daha da yükselmemesi için işleri yavaşlatma yolunu tercih ediyorlar. Bu da fiyatı Çin tarafından belirlenen demir fiyatlarında bir düşüşe neden oluyor. Bu durum Türkiye’de inşaat demiri fiyatlarındaki düşüşü destekliyor.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARINDA SON DURUM

İnşaat demiri fiyatlarındaki son durum belli oldu. Kalın inşaat demirinin tonu Ankara’da 16.800 TL’ye, İstanbul’da 16.800 TL’ye, İzmir’de 16.400 TL’ye düştü. İnce inşaat demirinin ton fiyatı ise Ankara’da 17.300 TL’ye, İstanbul’da 17.250 TL’ye, İzmir’de 16.800 TL’ye indi. Bu fiyatlama içerisinde yüzde 18 KDV ile olası nakliye maliyetleri yer almıyor.