100 metrekare prefabrik evlerin yapımı için ne kadar bütçe gerekir?

Prefabrik ev fiyatları oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Şu anda sıfırdan prefabrik ev yaptırmanın maliyeti ne kadar? 100 metrekare prefabrik ev kaç TL'ye yaptırılır?
100 metrekare prefabrik evlerin yapımı için ne kadar bütçe gerekir?

Prefabrik ev yaptırmak son dönemlerde oldukça popüler bir hale geldi. Uygun bir araziye sahip olanlar fiyat araştırması yaparak bu arazilerin üzerine hayallerini süsleyen prefabrik evleri kurabiliyorlar. Peki prefabrik ev yaptırmak tercih edilmeli mi? Prefabrik ev yaptırırken hangi durumlarla karşılaşılır? Prefabrik ev fiyat araştırması nasıl yapılır? 

PREFABRİK EVLER BETONARME EVLERE TERCİH EDİLİR Mİ?

Prefabrik ev üretiminde kullanılan yüksek teknolojinin sağladığı imkanlarla artık betonarme evlerden pek de farklı olmayan prefabrik evler yapılabiliyor. Bundan dolayı da prefabrik ev yaptırmayı tercih edenlerin sayısında ciddi bir artış kaydediliyor. Hem görüntü hem de işlevsellik açısından prefabrik evler betonarme evleri aratmıyorlar. Dayanıklılık açısından ise prefabrik evler bu konuda da tatmin edici olabiliyor. 

PREFABRİK EV İÇİN İZİN ŞART MI?

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler ilk olarak bunun bir izne tabi olup olmadığını araştırıyorlar. Prefabrik evler betonarme ev için imar izni bulunan araziler üzerinde kurulabilir. tarla vasıflı arazilerde de ev inşa izni verilebiliyor. Prefabrik ev yaptırmadan önce bağlı bulunulan belediyeye giderek işlem yapılması gerekiyor. Bu işlemler oldukça kolay bir şekilde yapılabiliyor. 

PREFABRİK EV FİYAT ARAŞTIRMASI NASIL YAPILIR?

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırması yapılması oldukça kapsamlı bir süreç içerisinde olabiliyor. genellikle internette farklı şehirlerdeki şirketlere ait prefabrik evlerin fiyatları araştırılıyor. Ancak bu firmalar prefabrik ev fiyatlarına sonradan bir de nakliye maliyeti ekliyorlar. Bundan dolayı prefabrik ev fiyatları araştırılırken yaşanılan şehirdeki firmaların fiyatları sorgulanmalıdır.

100 METREKARE PREFABRİK EVLER KAÇ TL?

Prefabrik ev fiyatları son dönemlerde bir miktar yükseliş meydana geldi. 100 metrekare büyüklüğündeki bir prefabrik ev yaptırılmak istenirse fiyatlar 100 Bin TL ile 200 Bin TL arasında arasında değişiklik gösteriyor. Bu prefabrik evler farklı mimari niteliklerde olabiliyor. Tek katlı veya çift katlı olan prefabrik evlerin fiyatları projeye göre de değişebiliyor.