1.285 TL taksitle prefabrik ev! Tek kuruş peşinat ödemek yok!

Bazı kişiler için devlet destekli prefabrik ev fırsatları geldi. Çok düşük maliyetlerle yaptırılabilen prefabrik evler için aydan aya taksit ödeyerek ev sahibi olunabiliyor.
1.285 TL taksitle prefabrik ev! Tek kuruş peşinat ödemek yok!

Türkiye'de prefabrik ev yaptırmak oldukça yaygınlaşmaya başladı. Uygun bir araziye sahip olanların akıllarına gelen ilk şey prefabrik ev yaptırmak oluyor. Hatta bu ev tarzı devlet tarafından da teşvik ediliyor. Bazı vatandaşlara direkt devlet tarafından prefabrik ev yaptırabilsinler diye çok yüklü tutarlarda nakit destekler sağlanıyor. Bu destekleri alabilen vatandaşlar için prefabrik ev yaptırmak kira ödemekten bile daha düşük bir maliyet oluyor. 

PREFABRİK EVLER NEDEN TERCİH EDİLİYOR?

Prefabrik evlerin çok sayıda avantajı olabiliyor. Öncelikle vatandaşları bu yöne sevk eden ana motivasyon kaynağı maliyetlerden kaynaklanıyor. İnsanlar eğer üzerinde ev yaptırabilecekleri bir araziye sahipler ev yaptırma maliyetlerine bakıyorlar. Prefabrik evler de betonarme evlere kıyasla çok daha düşük maliyetlerle yaptırılabiliyor. İnşaat uzmanlarına göre bu fiyat farkı yarı yarıya olabiliyor. 

Prefabrik ev yaptırmanın başka avantajları da bulunuyor. Bu evler için uzun inşaat süreleri beklenmiyor. Ayrıca prefabrikler tamamen depreme dayanıklı yapılardır. Bunun yanında kullanım ömründe herhangi bir dezavantajı da yoktur. Uzun yıllar dayanabilen prefabrik evler bu konuda betonarme evlerden pek farklı değildirler. 

PREFABRİK EVLERE DEVLET YARDIMI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı prefabrik ev yaptırmak isteyen bazı vatandaşlara 200 Bin TL destek verebiliyor. Ancak ihtiyaç sahibi olunması, bakımsız bir evde yaşıyor olmak gibi bazı özel durumların meydana gelmesi gerekiyor. Bu şartları karşılayanların tam hisseli tapuya sahip arazileri varsa 200 Bin TL prefabrik ev yardımı alabiliyorlar. 

PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADAR?

1.285 TL taksitle prefabrik ev! Tek kuruş peşinat ödemek yok!

Prefabrik ev fiyatları oldukça araştırılan konular arasında yer alıyor. Emlak365 okurları için haberimize örnek aldığımız 53 metrekare, 1+1, tek katlı prefabrik ev 232.500 TL'ye yaptırılabiliyor. Devlet desteği alan vatandaşlar bu prefabrik evin 200 Bin TL'lik maliyetini yardım olarak alıyorlar ve sadece 32.500 TL'lik bir ödeme yapmaları gerekiyor onu da ihtiyaç kredisi kullanarak temin etmeleri durumunda peşinatsız olarak prefabrik ev sahibi oluyorlar. 

1.285 TL taksitle prefabrik ev! Tek kuruş peşinat ödemek yok!

Prefabrik ev yaptırmak için ihtiyaç kredisini TEB'den çekenler 36 ay vadeli kredi hesaplamasına göre aylık 1.285 TL taksit ödüyorlar. Bu koşullarda hiç peşinat ödemeden 36 ay boyunca 1.285 TL taksit ödeyerek prefabrik ev sahibi olunabiliyor.