130 kişilik inşaat mühendisi ekibi deprem bölgesine gidiyor! Binalar tek tek incelenecek!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği tarafından inşaat mühendislerinden oluşan 130 kişilik bir ekip kurularak deprem bölgesine gönderiliyor.
130 kişilik inşaat mühendisi ekibi deprem bölgesine gidiyor! Binalar tek tek incelenecek!

Türkiye’de 10 ilde binaların yıkımına neden olan depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken toplumun her kesimi elini taşın altında koyuyor. Son olarak Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği deprem felaketinin hasar tespiti için bir ekip kurdu. Bu ekip inşaat mühendislerinden oluşurken bir an önce deprem bölgesine gidecekler. Atama kurtarma çalışmalarına destek verecek olan 130 kişilik ekip aynı zamanda depremden etkilenen binaların oturulup oturulamayacağına dair inceleme yapacak.

ESKİ BİNALAR YIKILDI!

Deprem bölgesindeki çalışmalara dair açıklama yapan Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, “Yapı denetime tabi olan binaların depremden etkilenme oranlarına dair bir rakam vermek şu anda mümkün değil. Ancak geçmiş tecrübelerimizden yola çıkarak bir değerlendirme yapabiliriz. Eski binalardaki hasarlar çok daha büyüktür diyebilirim. Genelde yıkılan binaların eski binalar olduğunu görüyoruz. Ancak buna dair kesin hükümde bulunmak için arama kurtarma çalışmalarının ardından inceleme yapmak gerekiyor.” dedi.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ TEK TEK BİNALARI İNCELEYECEKLER

Deprem bölgesinde önemli ihtiyaçlar olduğunu söyleyen Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, “Şu anda deprem bölgesinde ayakta kalan binalarda oturulup oturulamayacağının tespit edilmesi önemli ihtiyaçlardan birisi. İnsanlar barınma sorunu yaşıyorlar. Biz 130 kişilik inşaat mühendisi ekibiyle bölgede bulunan binaları inceleyeceğiz. Bunların içerisinde oturulabilir binaları tek tek tespit edip buna dair bilgileri yetkili makamlarla paylaşacağız. Elbette şu anda önceliğimiz arama kurtarma çalışmaları olacak. Kurduğumuz ekip önce bu çalışmalarda yer alacak.” ifadelerini kullandı.

130 kişilik inşaat mühendisi ekibi deprem bölgesinde önemli bir görev yapacaklar. Gönüllülük esası ile gerçekleştirilecek bu görev ile beraber depremden etkilenen illerde mevcut binalara dair hızlı bir şekilde değerlendirme yapılabilme imkanı doğacak.