15 Temmuz Cuma Günü Tapu Daireleri Açık Mı, Çalışıyor Mu, Tapu Dairesi Ne Zaman Açılıyor?

Tapuda işlemi olan kişiler tapu daireleri ne zaman açılıyor sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. 9 günlük bayram tatili ne zaman bitecek, 15 Temmuz resmi tatil mi, tapu açık mı, yarım gün mü, çalışıyor mu?
15 Temmuz Cuma Günü Tapu Daireleri Açık Mı, Çalışıyor Mu, Tapu Dairesi Ne Zaman Açılıyor?

Tapu işlemleri 9 günlük bayram tatili nedeniyle sekteye uğrayan kişiler "bayram tatili ne zaman bitecek, tapu daireleri ne zaman açılacak, 15 Temmuz tapu daireleri tatil mi?" sorularına yanıt aramaya devam ediyor. Ülkemizde konut satışı, arsa, tarla, bahçe satış ve devir işlemleri gibi tüm tapu işlemleri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü TKGM tapu daireleri ve noterler üzerinden yapılmakta olup tapu daireleri resmi dairelerdir. 

Bu nedenle tüm resmi tatillerde aksini gösteren bir karar alınmadığı takdirde tapu daireleri de diğer resmi kurumlarda olduğu gibi kapalıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından yapılan açıklama ile 4 gün olan Kurban Bayramı tatili idari izinle 9 güne çıkartılırken 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günleri de idari izin kapsamına alınarak 15 Temmuz tatiline bağlanmıştı. 

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ, TAPU DAİRELERİ AÇIK MI, ÇALIŞIYOR MU?

Evet, hain FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimi nedeni ile yaşananları anmak adına hükümet tarafından alınan karar ile darbe girişiminin olduğu gün olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü adı altında resmi tatil günleri arasına alınmıştır.

Bu nedenle 15 Temmuz günü tüm resmi kamu kurum ve kuruluşları kapalıdır. 15 Temmuz resmi tatil günü olup, özel sektörde çalışma yapılması durumunda çalışanlara mesai ücreti ödenmektedir. 15 Temmuz resmi tatil olduğu için tapu daireleri kapalıdır. 

TAPU DAİRELERİ NE ZAMAN AÇILACAK, BAYRAM TATİLİ HANGİ TARİHTE BİTECEK, TAPU DAİRESİ NE ZAMAN AÇILIYOR?

Tapu daireleri resmi tatil olması nedeni ile bu hafta boyunca kapalı olacak. 9 günlük kurban bayramı tatilinin sona ermesinin ardından tüm resmi kurumlar ve bankalar da dahil olmak üzere tapu daireleri de 18 Temmuz 2022 tarihinde açılacak.