150 bin lirasını devlet hibe para olarak verecek! Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu nereden nasıl yapılır, başvuru şartları neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile prefabrik ev yapımı yardımı başvurusu açıklaması heyecan yarattı. Peki, prefabrik ev yapım yardımı başvurusu nereden yapılır, başvuru şartları neler?
150 bin lirasını devlet hibe para olarak verecek! Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu nereden nasıl yapılır, başvuru şartları neler?

150 bin lirasını devlet hibe para olarak verecek! Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu nereden nasıl yapılır, başvuru şartları neler? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün kabine toplantısının ardından açıklanan prefabrik ev yapanlara devlet yardımı büyük heyecan yarattı. 

Eylül ayının son kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşması için kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pek çok kesime yeni müjdelerini duyurmuştu. Bu müjdelerin bir bölümü de sosyal yardım alan vatandaşlar için verilmişti. Özellikle de barınma yardımları büyük yankı uyandırırken prefabrik ev yardımı yoğun ilgi gördü. 

PREFABRİK EV YARDIMI NEDİR, 150 BİN TL HİBE PARA BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Devlet vatandaşların temel ihtiyaçları arasında yer alan barınma ihtiyacı için sosyal yardım ödemeleri yapmakta olup bunlardan biride prefabrik ev yardımı parası olarak öne çıkmaktadır. Aranılan şartları taşıyan ve muhtaç durumda olan kişilere devlet hibe para yardımı yaparak prefabrik ev alımını desteklemektedir. Dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile prefabrik ev yardımı parası desteği 40 bin liradan 150 bin liraya yükseltildi. 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmasında "Aile Destek Programı’nın da kapsamını geliştirerek bütçesini 15 Milyar TL’den 40 Milyar TL’ye yükseltiyoruz. Sosyal yardımlara ilave destekler getiriyoruz. Bu yeni uygulamaların hayırlı olmasını diliyorum" diyerek prefabrik ev alana devlet desteği için ödenen rakamı 2022 yılında 40 bin liradan 150 bin liraya yükselteceklerini duyurdu. Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılacak. SYDV ve Kaymakamlıklar üzerinden başvurular kabul edilecek.

150 bin lirasını devlet hibe para olarak verecek! Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu nereden nasıl yapılır, başvuru şartları neler?

PREFABRİK EV YAPIM YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Söz konusu yardım sadece muhtaç durumda olan kişilere yapılacak. Oturduğu evi eski, oturulmayacak derecede sağlıksız ve bakımsız olan kişiler;

Hane halkı toplam gelirinin 1.833 TL'den az olması, 

Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olunması, 

Prefabrik evin konulacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olma şartı ile başvuru yapabilecek.