176 Bin TL'ye konut, 72 Bin TL'ye iş yeri! Halkbank satışa çıkardı, fiyatlar düştü!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen ama yüksek fiyatlar ödeyecek bütçesi olmayanlara Halkbank’tan yeni fırsatlar verildi. Bu fırsatları değerlendirenler kelepir fiyatlarla arsa, konut ve iş yeri satın alabilecekler.
176 Bin TL'ye konut, 72 Bin TL'ye iş yeri! Halkbank satışa çıkardı, fiyatlar düştü!

Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmak her zaman kazandıran bir yatırım modeli olmuştur. Özellikle yüksek enflasyon dönemlerinde yatırımcıların paralarının değerlerini korumanın yegane yolu gayrimenkul yatırımı oluyor. Bu dönemde de gayrimenkul kazandıran yatırımlar arasında yer alıyor ama çok önemli bir sorun yaşanıyor. Yükselen fiyatlar nedeniyle gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerden çok önemli bütçeler talep ediliyor. Buna karşın az da olasa uygun fiyatlarla gayrimenkul satışı da olabiliyor.

HALKBANK’TAN GAYRİMENKUL İÇİN YATIRIM FIRSATLARI!

Bankalardan yapılan gayrimenkul satışları başlı başına fırsat olabiliyor. Bu satışı gerçekleştirilen gayrimenkuller için belirlenen değerler piyasanın çok altında olabiliyor. Bunun nedeni de satışı yapılacak gayrimenkulün değerini satış aşamasına bulabileceğidir. Bunun için de bu satış yöntemine bakmak gerekiyor.

Halkbank’ın satışa çıkardığı gayrimenkuller bu bankadan yatırım yaparak elde edilen gayrimenkullerden oluşmuyor. Müşterilere kullandırılan kredilerde ipotek olarak bazı gayrimenkuller gösteriliyor. Müşteri kredi borcunu ödeyemeyince o zaman gayrimenkul bankanın mülkiyetine geçiyor. Banka kredi zararı ettiği için bu gayrimenkulü nakde çevirmek için ucuz fiyattan satışa çıkarıyor. Satışa çıkarılan bu gayrimenkullere vatandaşlar teklif veriyor ve belirli bir süre sonunda en yüksek teklifin sahibi satın alma hakkı elde ediyor. Bu şekilde fiyat yükselebiliyor. Lakin teklif olmayınca gayrimenkul de ucuza satın alınabiliyor.

Halkbank’ın kelepir gayrimenkullerinden bazılarını haberimize konu edindik. Yayınlanan ilanlarda verilen bilgilere göre Halkbank Ağrı Merkez’de 130 metrekare konutu 360 Bin TL’ye, Eskişehir Tepebaşı’nda 38 metrekare konutu 810 Bin TL’ye, Ordu Altınordu’da 336 metrekarelik konutu 650 Bin TL’ye, Şırnak Cizre’de 148 metrekarelik konutu 176Bin TL’ye, Mardin Kızıltepe’de 161 metrekare iş yerini 100 Bin TL’ye, Ağrı Diyadin’de 84 metrekare arsayı 185 Bin TL’ye, Ağrı Eleşkirt’te 34 metrekare iş yerini 72 Bin TL’ye, Hakkari Yüksekova’da 660 metrekare konutu 910 Bin TL’ye satışa çıkardı.

176 Bin TL'ye konut, 72 Bin TL'ye iş yeri! Halkbank satışa çıkardı, fiyatlar düştü!

Öte yandan Halkbank tüm bu gayrimenkuller için müşterilere uygun maliyetle kredi imkanı da sağlıyor. Kredinin koşullarına dair kapsamlı bilgiler Halkbank’tan öğrenilebilir.