189 Bin TL'ye satılık 2+1 konut! Halkbank elden çıkarıyor!

Ev sahibi olmak isteyenler ucuz konut konut arayışlarını devam ettiriyorlar. Halkbank mülkiyetini aldığı ikinci el konutları kelepir fiyatlarla satışa çıkardı. Ucuz konut satın almanın en kolay yolu konut kredisi desteği ile geldi.
189 Bin TL'ye satılık 2+1 konut! Halkbank elden çıkarıyor!

Türkiye'de ev sahibi olmak isteyen vatandaşların sayısı oldukça fazla olsa da herkeste büyük bütçe imkanı bulunmuyor. Bütçesi kısıtlı olan vatandaşlar ise ucuz konut arayışına giriyorlar. Ancak emlak piyasasında böyle bir imkan kalmadı. En sağlıksız, harap konutlar dahi çoğu vatandaşın alım gücünün üzerine çıktı. Bunun için de alternatif yollar değerlendirmeye alınıyor. Bankalardan yapılan kelepir konut satışları da bu yollardan birisi olabiliyor. 

BANKALAR FİYAT KIRIYOR!

Bankaların elinde oldukça fazla ikinci el konut bulunuyor. Müşterilere kredi kullandırırken teminat olarak konut gösterilmesini talep eden bankalar bu konutlar üzerinde ipotek tesis ediyorlar. Kredi geri ödemeleri yapılamayınca ise her iki tarafından çıkarına uygun olacak bir şekilde konut bankanın mülkiyetine geçiyor ve kredi borcu da kapanıyor. Bankalar için mülkiyeti alınan bu konutların esasında ticari bir değeri bulunmuyor. Bankalar kredi zararlarının karşılanması için bu konutları satıyorlar ve piyasanın altında bir fiyat belirleyip satışa çıkarıyorlar. Bu da ucuz ve arayanlar için fırsat olabiliyor. 

HALKBANK KONUT SATIŞI NASIL YAPILIYOR?

İkinci el konut satışı yapan bankalardan birisi de Halkbank oluyor. Halkbank tarafından yapılan konut satışlarının nasıl gerçekleştiği merak ediliyor. Öncelikle Halkbank bir ilan yayınlayarak bu konutları satışa çıkardığını duyuruyor. Konutları satın almak isteyenler ise en yakın Halkbank şubesine giderek teklif vermek istediklerini bildiriyorlar. Vatandaşlar teminat yatırarak alacakları şifre ile tekliflerini yapıyorlar. Bir ilanda yapılan ilk teklifin ardından geri sayım başlatılıyor. Geri sayım sona erdiğinde en son teklifi yapmış olan kişi konutu satın almaya hak kazanıyor ve ödemeyi yaparak evin yeni sahibi oluyor. 

HALKBANK'TAN DÜŞÜK FİYATLI İKİNCİ EL KONUT SATIŞ İLANLARI

Halkbank tarafından yayınlanan ikinci el konut satış ilanlarının bazılarını Emlak365 okurları için inceledik. Buna göre Halkbank Ankara'nın Beypazarı ilçesinde 4 ayrı konutu satışa çıkardı. 88 metrekare, 113 metrekare ve 118 metrekare büyüklüğünde olan bu konutlar için 189 Bin TL'den başlayan ve 230 Bin TL'ye kadar yükselen fiyatlar belirlendi.  

189 Bin TL'ye satılık 2+1 konut! Halkbank elden çıkarıyor!

Halkbank Erzurum'un Horasan ilçesinde 138 metrekarelik iki konutu 240 Bin TL'şer fiyatla satışa çıkardı. Mardin Kızıltepe'de 60 metrekare konut 204 Bin TL'ye, Şanlıurfa Bozova'da 96 metrekare konut da 264 Bin TL fiyatla satışa sunuldu.