2023 yılında seçimden sonra ev fiyatları düşer mi ne olur ekonomist Remzi Özdemir açıkladı

2023 yılında yapılacak olan seçimlere doğru Türkiye hızla yol almaya devam ederken pek çok kişi seçim sonrası ekonomide olacaklara odaklandı. Seçimden sonra ev fiyatları düşer mi, konut fiyatları önümüzdeki sene ne olur ekonomist Remzi Özdemir tahminini açıkladı!
2023 yılında seçimden sonra ev fiyatları düşer mi ne olur ekonomist Remzi Özdemir açıkladı

Konut fiyatlarında yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken gözler 2023 senesinde yapılacak olan yerel seçimlere çevrilmişti. 2023 yılında Türkiye bir kez daha sandık başına gidecek ve hem milletvekili seçimi hem de Cumhurbaşkanı seçimi yapacak. Yapılacak olan seçimler ekonomi üzerinde etkisini göstermeye başlarken konut fiyatları da merak konusu olmuştu. 

Hem konut sahibi olanlar, hem sahip olduğu evi satmak isteyenler hem de yeni bir ev almak ve konut yatırımı yapmak isteyen kişiler 2023 yılında yapılacak olan seçimin konut fiyatlarına olan etkisini araştırmaya başlamışı. Konu hakkında bir değerlendirmede de dolar kurunda yaptığı başarılı tahminler ile adını duyuran ekonomist Remzi Özdemir tarafından yapıldı. 

2023 SEÇİMLERİ KONUT FİYATLARINI NASIL ETKİLER, EV FİYATLARI DÜŞER Mİ, NE OLUR?

Konut fiyatlarında yaşanan aşırı değerlenme ev fiyatlarında balon iddialarını güçlendirirken gözler 2023 seçimlerine çevrilmişti. Yapılacak olan seçimin ve seçim sonrası yeni ekonomi haritasının ev fiyatlarına olan etkisi merak konusu olmuştu. Konu hakkında bir değerlendirmede ünlü ekonomist Remzi Özdemir tarafından yapıldı. 

2023 yılında seçimden sonra ev fiyatları düşer mi ne olur ekonomist Remzi Özdemir açıkladı

Para Medya'da yer alan köşesinde konut fiyatlarını değerlendiren Remzi Özdemir "Fiyatlar için en önemli soru “önümüzdeki dönem ne olacağadır. Şu anda uygulanan ekonomi politikaları dünyanın tersinedir. Yani Türkiye’de insanların fiyat algısını kaybetmesine neden oldu.

Bu politikadan seçim sonrası ister AKP isterse başka parti olsun mutlaka vazgeçecektir. Bütün dünyanın faiz arttırdığı bir dönemde siz indiremezsiniz. O halde sonuç olarak şunu söyleyebiliriz: Seçime kadar konut piyasasında önemli bir hareket beklemek bu veriler ışığında imkânsız" diyerek seçimden sonra ise özellikle de satıcılar için sıkıntılı bir dönemin başlayacağını dile getirdi. 

2023 yılında seçimden sonra ev fiyatları düşer mi ne olur ekonomist Remzi Özdemir açıkladı

KONUT PİYASASININ BEKLENTİLERİ NE YÖNDE, EV FİYATLARI TEPETAKLAK OLACAK İDDİALARI DOĞRU MU?

Konut sektörü temsilcileri ise inşaat maliyet endeksinde yaşanan yükselişin tüm hızı ile devam ettiğini ve enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişin sona ermeden konut fiyatlarında düşüş yaşanmasının zor bir ihtimal olduğunu dile getirdiler. Konut fiyatlarında normalleşme için hem konut üretiminin çoğalması hem de talebin düşmesi gerektiği belirtilirken son dönemde yaşanan yoğun göç dalgası da fiyatı yükseltilmişti. 

NOT: Burada yer alan bilgiler Remzi Özdemir tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.