250 Bin TL'ye Ziraat Bankası'ndan satılık 2+1 ev!

Ziraat Bankası tarafından yeni konut satış ilanları yayınlandı. Uygun fiyatla ev sahibi olmak isteyenler bu yeni fırsatları değerlendirmeye alıyorlar. Ziraat Bankası kelepir ev fiyatları ne kadar?
250 Bin TL'ye Ziraat Bankası'ndan satılık 2+1 ev!

Konut sahibi olmak için çok yüksek bütçe ayırma imkanı olmayanlar ev sahibi olma hayallerini ertelemek zorunda kalıyorlar. Ancak yine de uygun fiyatlarla konut sahibi olmanın az da olsa bazı yolları bulunuyor. Bankalardan yapılan konut satışları da bu yollardan birisi oluyor. Bankalar satışa çıkardıkları konutları oldukça uygun bir fiyatla satacaklarını ilan ediyorlar. 

NEDEN YÜKSKE FİYAT UYGULANMIYOR?

Bankaların satışa çıkardıkları konutların fiyatlarının düşük tutulması çoğu vatandaşın aklını kurcalıyor. Fiyatı düşük görenler bu işin içinde bir iş olabileceğini düşünüyorlar. Aslında konunun ayrıntısında böyle bir durum bulunmuyor. Bankalar bu evleri satın almak için herhangi bir yatırım tasarrufunda bulunmuyorlar. Elbette bu evlerin bankalar için bir maliyetleri var ama bu konutlar bankaların isteyerek satın aldıkları evler değiller. 

Müşterilere kullandırılan kredilerin geri ödemesinde sorun yaşanınca banka bunun tahsilatının peşine düşüyor. Krediye karşılık bir ev ipotek gösterilmişse banka o evin mülkiyetini alarak kredi borcunu bu yolla tahsil ediyor. Ancak alınan evin banka bilançosu için bir değeri yok ve nakit dönüşümün yapılması gerekiyor. Aksi durumda kredi zararı olarak kayıtlara geçilecek ve bu da bankalar için çok olumsuz bir veridir. İşte bunun için bu yolla elde edilen konutlar uygun fiyatlarla satışa çıkarılıyor. Banka için esas olan konutun güncel değeri değil kredi zararının kapanmasıdır. Bir de ihale sisteminin uygulanıyor olması ile fiyatlar düşük tutuluyor. 

ZİRAAT BANKASI'NDAN SATILIK KONUT!

Ziraat Bankası tarafından konut satış ilanları yayınlandı. Bu kapsamda banka çok sayıda konutun satışını gerçekleştireceğini ilan etti. Bu konutları satın almak isteyenler bankaya teklifte bulunmaları gerekiyor. Emlak365 okuyucuları için bir konut satış ilanını inceledik. Bu konutun satın alınmasına dair maliyetlere ilişkin detayları araştırdık .

250 Bin TL'ye Ziraat Bankası'ndan satılık 2+1 ev!

Ziraat Bankası tarafından Giresun'un Bulancak ilçesinde 2+1 konut satışa çıkarıldı. Banka bu konut için 250 Bin TL fiyat belirledi. yayınlanan ilanda yer alan ayrıntılı bilgilere göre bu ev konut kredisine uygun olarak bildirildi. Konut kredisi çekilerek bu konutu satın alma imkanı bulunuyor. 75 Bin TL peşinat ödemesinin yanında 175 Bin TL de konut kredisi çekilerek vatandaşlar ev sahibi olabilecekler.