300 Bin TL'ye 2+1 müstakil ev! Devlet ev yaptırana destek veriyor!

Ev yaptırmak isteyenlere devlet tarafından nakit desteği veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bazı vatandaşların ev yaptırmak istemeleri halinde ciddi bir nakit desteği sağlıyor.
300 Bin TL'ye 2+1 müstakil ev! Devlet ev yaptırana destek veriyor!

Türkiye’de yaşanan son deprem felaketinin ardından vatandaşların ev tercihlerinde de büyük bir değişim meydana geldi. Felaketin boyutu yüksek olunca insanlar daha tedbirli davranmak istiyorlar. Bunun için de yüksek katlı evlerde yaşamak yerine tek veya iki katlı müstakil evler daha güvenli olarak görülmeye başlandı. İnsanlar bu evleri kendi kontrollerinde depreme dayanıklı bir şekilde yaptırıp ailelerini güven içerisinde yaşatmak istiyorlar. Ancak bunun da belirli bir maliyeti bulunuyor.

EV YAPTIRMAK İSTEYENLERE DEVLET DESTEĞİ!

Türkiye’de devlet tarafından vatandaşlara çok sayıda alanda nakit destekleri sağlanıyor. Bu desteklerin önemli bir kısmını da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı organize ediliyor. Bakanlık tarafından verilen desteklerin içerisinde ev yaptırma desteği de yer alıyor. Bu destek ile ailelere ev yaptırabilmeleri için 300 Bin TL nakit yardımı yapılıyor. Bu yardım elbette herkese verilen bir yardım değil. Bunun için belirli bazı koşullar aranıyor.

Öncelikle ev yaptırma yardımını alabilmek için ihtiyaç sahibi olmak gerekiyor. Bu da gelir şartı ile belirleniyor. Hane içinde kişi başına düşen ortalama gelir aylık 2.835 TL’den fazla olmamalıdır. Bunun yanında vatandaşlardan yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile ve dul olmak gibi koşullardan en az birisinin yerine getiriliyor olması şartı aranıyor. Son olarak ise vatandaşlardan ev yaptıracakları arazinin tam hisseli tapusuna sahip olup olmadıklarına bakılıyor. Müşterek arsalar üzerine yaptırılacak evler için yardım yapılmıyor.

BETONARME EV YAPIM MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLÜYOR!

İhtiyaç sahipleri için verilen bu betonarme ev yapım yardımı maliyetleri ciddi anlamda düşürebiliyor. Ekonomik durumları itibariyle bu vatandaşlar çok lüks yapılar yapmayı düşünmüyorlar. Tamamen mütevazi denilebilecek evleri yaptırmak isteyenler için maliyet de sınırlı olabiliyor. Güncel inşaat maliyetleri düşünüldüğünde 300 Bin TL devlet desteği alındığında 80-100 metrekarelik 2+1 planında tek katlı bir ev için ortalama ek olarak 300 – 400 Bin TL daha ödenmesi gerekebiliyor. Bu da çeşitli kredi imkanları ile elde edilebiliyor. İnsanlar sadece yaklaşık 300 Bin TL’ye müstakil ev sahibi olabiliyorlar.