4+2 180 metrekare dubleks prefabrik villa fiyatı ne kadar?

Prefabrik ev fiyatları son dönemlerde oldukça araştırılan konular arasında yer alıyor. 180 metrekare, dubleks 4+2 prefabrik villa için ne kadar bütçe gerekir?
4+2 180 metrekare dubleks prefabrik villa fiyatı ne kadar?

Müstakil yaşamın yeniden keşfedildiği pandemi sürecinden sonra prefabrik evlere oluşan yoğun ilgi hız kesmeden devam ediyor. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler hem hoşlarına gidecek ev modellerini hem de bu evlerin fiyatlarını merak ediyorlar. Prefabrik ev fiyatları ne kadar oldu? Prefabrik ev yaptırmak kazançlı mı? İşte prefabrik evler hakkında merak edilenler...

PREFABRİK EVLER EKONOMİK Mİ?

Prefabrik ev yaptırılmak istenmesinde en önemli motivasyon aracı fiyat oluyor. Betonarme evlerle karşılaştırma yapıldığında prefabrik evlerin fiyatlarında yaklaşık olarak yüzde 50 oranında düşüklük gözlemleniyor. Bu oran yapılacak evin kalitesine göre azalıp artabiliyor. Ancak uygun bir arazisi olanlar için prefabrik evler oldukça ekonomik olabiliyor.

PREFABRİK EV MODELLERİ NASIL SEÇİLİR?

Prefabrik ev yaptırmak için karar alan ve bu işle iştigal eden firmalarla görüşenler yaptıracakları prefabrik evlerin modellerini seçerek işe başlıyorlar. Ancak burada geniş bir tercih meselesi ortaya çıkıyor. Firmalarca oluşturulan prefabrik ev kataloglarında çok sayıda model yer alıyor. Ancak bu modeller yeterli gelmeyebilir. Bu durumda müşterinin çizdiği veya çizdirdiği prefabrik ev  modelleri de üretilip müşterinin arazisine kurulabilir.

PREFABRİK EVLER HER ARAZİYE KURULUR MU?

Prefabrik evlerin kurulma aşamasındaki arazi tercihleri de merak ediliyor. Öncelikle prefabrik evler de tıpkı betonarme evler gibi imar niteliklerine sahiptirler. Bir arazide betonarme ev yapılabiliyorsa betonarme ev de yapılabilir. Ancak betonarme ev yapma iznine sahip değilse o arazide büyük ihtimalle prefabrik ev yapımına da izin verilmeyecektir. Nihai bilgi ise arazinin bağlı olduğu belediyenin imar biriminden öğrenilebilir. 

180 METREKARE PREFABRİK EV FİYATI NE KADAR?

4+2 180 metrekare dubleks prefabrik villa fiyatı ne kadar?

Prefabrik ev fiyatları araştırılırken bu niteliklerdeki villalar oldukça ilgi çekiyor. 180 metrekare büyüklüğündeki 4+2 dubleks prefabrik evler için ortalama fiyatlar 785 Bin TL olarak bildirildi. 750 Bin TL ile 850 Bin TL arası fiyatlarla 180 metrekare ve üzerinde büyüklüklerde iki katlı prefabrik evler yaptırılabilir.