7.500 TL taksit, 120 ay vade! İstanbul'da yeni sosyal konut projesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile THY işbirliğinde İstanbul’da yeni bir konut kampanyası daha başlıyor. Vatandaşlara hiç evlerinin olmaması şartıyla TOKİ üzerinden yeni projeyle 120 ay vadeli konut sahibi olma imkanı verilecek.
7.500 TL taksit, 120 ay vade! İstanbul'da yeni sosyal konut projesi!

Türkiye’de sosyal konut projeleri son yıllarda oldukça hız kazandı. Konut talebinin en yoğun olduğu illerden olan İstanbul’da yeni bir projenin başlatılacağı bildirildi. Emlak Konut İle THY tarafından İstanbul Havalimanı’na 10 dakika mesafede bulunan Arnavutköy’de yeni bir konut projesi başlatılıyor. 2,5 milyon metrekarelik alan üstünde inşa edilecek olan konutlar hiç evi olmayan vatandaşlara satılacak.

KİMLERE, HANGİ ŞARTLARDA KONUT SATILACAK?

Açıklanan sosyal konut projesine göre sadece ilk evlerini alacak olan vatandaşlara bu konutlar satılacak. Başvuru için ise vatandaşların 1.000 TL başvuru ücreti yatırmaları gerekecek. 13.000 bağımsız bölümün inşa edileceği Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi kura ile satışa çıkarılıyor. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar Emlak Konut’un internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilecekler.

ÖDEME ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Yeni konut projesi kapsamında ev sahibi olmak isteyenlerden talep edilen ücretler ile ödeme şartları da belli oldu. Buna göre vatandaşlardan yüzde 20 oranında peşinat isteniyor. Ardından ise 7.500 TL’den başlayan taksitlerle hiç evi olmayan vatandaşlara ev sahibi olma fırsatı verilecek. 120 ay vadeli olacak bu ödemeler ile oldukça mali koşullarda insanlara ev sahibi olma imkanı verilecek.

Daha önce “İlk Evim, ilk işyerim” projesinde olduğu gibi bu kampanyada da gençlere özel bir kontenjan ayrıldı. Projede toplam Konut sayısı üzerinden engelli vatandaşlarımıza yüzde 5, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5, gençlere ise yüzde 20 kontenjan ayrılacak. 18 – 30 yaş arasında gençlerin ev sahibi olabilmeleri için gelir şartı da aranmayacak.

DOĞAYA SAYGILI, SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAŞAM

Projede; az katlı ve yatay mimari anlayışıyla tasarlanan 1+1, 2+1 ve 3+1 gibi daire tipleri kura ile satışa sunulacak. Proje; her yaştan insanın faydalanabileceği bölgesel park ve yaşam alanları, meydanlar, etkinlik alanları, dini tesis, eğitim, sağlık, spor alanları, sosyal ve kültürel tesis alanları ile yaya ve bisiklet yolları gibi gündelik yaşamın gereksinimlerini bünyesinde barındıracak.

Sıfır Atık altyapısıyla geri dönüşümü destekleyen uygulamalara sahip olan proje, ısı yalıtımı, gri su arıtımı, güneş enerjisi sistemleriyle enerji verimliliğini ön planda tutan Yeşil Proje olma özelliğini taşıyor ve çevresel uygulamalarıyla sürdürülebilir bir yaşam sunuyor.

İstanbul Havalimanı ve diğer gerçekleşecek büyük projelerin merkezinde yer alan Yenişehir Evleri Arnavutköy, her detayı özenle düşünülmüş, yenilikçi uygulamalara yer verilen bir proje olarak ilk ev sahiplerini bekliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yeni sosyal konut projesi kapsamında başvuru şartları da belirlendi. Buna göre genel hatlarıyla başvuru şartları şöyle:

-İstanbul’da ikamet ediyor olmak
-Hane halkı arasında kimsenin üzerine kayıtlı evinin olmaması
-Son bir yıl içerisinde tapu devri yapılmaması

Bu projeden ev satın alacak vatandaşlar ilk 5 yıl boyunca bu evlerin satışını yapamayacaklar. Bu satışa izin verilmemesi ihtiyaçtan dolayı konut satın alınmasını sağlamak olarak değerlendiriliyor.