81 ilde dar gelirliye 2023 yılı Sosyal Hizmetler ve Kaymakamlık kira yardımı başvuruları başladı

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan rekor yükseliş dar gelirli vatandaşın daha da zorlanmasına neden olurken devlet sosyal destek paketleri ile yardıma koşmuştu. 2023 yılı başvuru ekranı açıldı!
81 ilde dar gelirliye 2023 yılı Sosyal Hizmetler ve Kaymakamlık kira yardımı başvuruları başladı

Ev kiralarında yaşanan rekor yükseliş dar gelirli vatandaşın kira çıkmazına düşmesine neden olurken devlet destek miktarlarını arttırdı. 2023 kira yardımı başvurusu başlarken illere göre belirlenen miktarlarda dar gelirli ailelere nakit para yardımı olarak kira desteği ödemesi yapılacak. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 81 ilde kentsel dönüşüm kira yardımı yaparken belediyeler ve Kaymakamlık ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları SYDV üzerinden de kira yardımı ödemeleri hesaplara yatırılıyor. Yardım almak isteyen kişilerin başvuru yapmaları yeterli oluyor. İşte o yardımlar... 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2023 İLLERE GÖRE AYLIK ÖDEME TUTARLARI! 

Evini kentsel dönüşüme veren ev sahiplerine ve oturduğu ev kentsel dönüşüme giren kiracılara bakanlık tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi yapılmaktadır. Söz konusu rakamlar 2023 yılında da geçerli olmak üzere illere göre belirlenmek üzere en düşük aylık bin TL ve en yüksek bin 500 TL olarak ödenmektedir. Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu e-Devlet üzerinden de yapılabilmektedir. 

81 ilde dar gelirliye 2023 yılı Sosyal Hizmetler ve Kaymakamlık kira yardımı başvuruları başladı

Verilecek olan kira yardımı rakamları illere göre belirlenmekte olup büyükşehirlerde kiraların daha yüksek olması nedeniyle verilen kira yardımı rakamları daha yüksek hesaplanmaktadır. 

BELEDİYE VE KAYMAKAMLIK KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Kirasını ödeyemeyecek durumda olan kişilere belediyeler ve Kaymakamlık üzerinden de kira yardımı yapılmakta olup bu yardımlar için başvuru şahsen yapılmaktadır. Sigortası olmayan, emekli maaşı ya da dul yetim aylığı almayan ve geliri olmayan kişilere belediyeler üzerinden kira yardımı yapılmakta olup yine düzenlenen gelir testinde kişinin gelir seviyesinin asgari ücretin üçte birinden fazla çıkmaması şartı aranmaktadır. Sosyal Hizmetler kira yardımı için kişinin evi ve geliri incelenmekte onay alan dar gelirliye kira yardımı yapılmaktadır.