Adana'da fahiş kiradan gözaltına alınan ev sahibi kendisini böyle savundu

Adana’da kiracısının kirasını 833 TL’den 5.000 TL’ye çıkardığı iddiasıyla gözaltına alınan ev sahibi kendisini savundu. İddiaların doğru olmadığını söyleyen ev sahibi fahiş kiradan değil sayaç hırsızlığından gözaltına alındığını söyledi.
Adana'da fahiş kiradan gözaltına alınan ev sahibi kendisini böyle savundu

Geçtiğimiz günlerde Adana’da bir ev sahibinin kiracısının kirasını 833 TL’den 5.000 TL’ye çıkardığı için gözaltına alındığı iddia edilmişti. Ev sahibi hakkında işlem yapıldı ve sonrasında serbest bırakıldı. Serbest kalan ev sahibi ise neden gözaltına alındığını ve olayın iç yüzünü açıkladı. Kiraya fahiş zam yapmadığını söyleyen ev sahibi kendisini savundu.

OLAYIN DETAYLARINI AÇIKLADI

Adliyeye sevk edilen ev sahibi Emin Çalışır adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ev sahibi kendisi hakkındaki iddiaları yanıtlayarak, “Ben kiradaki evimde güçlendirme yapmak istedim. Bunu da kiracımla konuştum. İddia edildiği gibi kirayı da 5.000 TL’ye çıkarmadım. Kiracımız olan hanımefendiye kirayı 2.500 TL yapacağımızı söyledim. Kendisi de bana bunu ödeyemeyeceğini iletince evden çıkmasını talep ettim. 15 Mart’ta kira sözleşmesinin senesi dolacaktı. Ben de o gün giderek elektrik ve su aboneliklerini üzerime aldım. Eve gelince kiracımızın evden çıkmadığını gördüm. Abonelikler benim üzerime olduğu için elektrik ve suyu kapattırdım.” dedi.

HIRSIZLIKLA SUÇLANMIŞ

Gözaltına alınmasına dair süreci de açıklayan Emin Çalışır, “Beni gözaltına aldılar. Ancak öyle fahiş kiradan filan değil. Beni kendi su saatimi çalmakla suçladılar. Öyle bir şey de zaten olmadı. Saat zaten benim. Fahiş fiyatın yanında bir de hırsızlıkla suçlandım. Bu yüzden herkese rezil oldum. Ben ne hırsızlık yaptım ne de aşırı kira istedim. Benim istediğim kira bugünün koşullarında gayet makul. Bugün evin elektrik ve suyunu da açtırıyorum. Kiracımız taşınana kadar benim üzerimden elektrik ve su kullansın.” şeklinde konuştu.

YAPMAK İSTEDİĞİ KİRA ZAMMI YASAL DEĞİL!

Ev sahibi ile kiracı arasında kira zammı üzerinden çıkan anlaşmazlıkta ev sahibinin istediğini söylediği 2.500 TL kira da kanunen uygun olmadığı emlak uzmanlarınca bildirildi. 1 Temmuz 2023 tarihine kadar ev sahipleri konutlarda yenilenecek kira sözleşmelerinde en fazla yüzde 25 kira zammı yapabiliyorlar.