Ağrı Patnos Devlet Yolu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu Açılış Töreni için düzenlenen konferans salonunda
Ağrı Patnos Devlet Yolu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı!

Türkiye yeni ulaşım projelerini peş peşe hayata geçirmeye devam ederken bu projelerden biride Ağrı Hamur Tutak Patnos yolu olarak öne çıktı. 1 saatlik yol mesafesini 35 dakikaya düşürecek olan dev proje çevre halkı tarafından büyük bir merakla bekleniyordu. 

Dev projede ulaşım süresi yarı yarıya düşerken 60 dakikalık mesafe 35 dakikaya düşmüş oldu. Dev projenin açılış töreni için düzenlenen etkinliğe tele konferans yöntemi ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. 

AĞRI HAMUR TUTAK PATNOS YOLU AÇILDI!

Tele konferans yöntemi ile düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında "70 kilometrelik bölünmüş yolun bölgeye ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 9 kilometrelik Hamur çevreyolunu önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Tarihi İpek Yolu'nun önemli güzergahını 79 kilometrelik yolla güvenli ulaşıma kavuşturuyoruz. Yaklaşık 2,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz bu yol sayesinde Ağrı-Patnos arasındaki mesafe 1 saat değil 35 dakikada kat edilecek. Projenin ekonomiye katkısı 111 milyon lirayı bulurken 835 tona yakın karbon azaltımına vesile olacaktır" diyerek projenin önemine değindi. 

Ağrı Patnos Devlet Yolu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı!

Üzerinde 2 köprünün yer aldığı dev proje Ağrı'dan başlarken Hamur 1 Köprüsü üzerinden Tutak Viyadüğü üzerinden ilerleyerek Patnos'ta sona eriyor. Toplam yolun uzunluğu 70 km olarak belirlenirken seyahat süresi yol sayesinde 25 dakika olarak kısaltılmış oldu. Dev köprü Doğu Anadolu Bölgesi'ne Güneydoğu Anadolu bölgesine bağlamış oldu.