Ağustos kira artış oranı 2022! Temmuz ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca kiracı ve taşınmaz sahibinin beklemiş olduğu resmi kira artışı zam oranı için geri sayım başladı. Ev sahipleri için yüzde 25 yasal zam oranı uygulanırken, işyeri, dükkan ve depo sahipleri için ise geri sayım başladı.
Ağustos kira artış oranı 2022! Temmuz ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak?

Kiralarda yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken kira sözleşmesi dolan kişiler için beklenen zam oranı belli oluyor. Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında yapılan üçlü zirveden hatırlanacağı üzere kira düzenlemesi kararı çıkmıştı. 

Alınan karar kapsamında ev sahiplerinin kiracılarına yapacakları zam oranı için yasal sınırlamaya gidilmişti. 2023 senesinin Temmuz ayına kadar konut kiralarında yenilenecek olan sözleşmelerde açıklanan enflasyon oranı dikkate alınmaksızın en fazla zam sınırı olarak yüzde 25 oranını uygulanacağı ilan edilmişti. 

TÜİK TEFE TÜFE TEMMUZ 2022 ENFLASYONU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişin etkisi ile ne yazık ki kira zamları cep yakmaya devam ederken TÜİK tarafından Temmuz ayına ilişkin resmi enflasyon rakamı oranı 3 Ağustos 2022 Çarşamba günü ilan edilecek. TÜİK'in resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak olan enflasyon raporu saat 10:00'da açıklanacak. Bu oranlar arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması işyeri, depo, dükkan, büro, ofis gibi ticari amaçlı kullanılan taşınmazlar için geçerli olan resmi kira artışı zammı olacak. 

AĞUSTOS AYI KİRA ARTIŞI ORANI TAHMİNİ NE KADAR, ENFLASYON YÜZDE KAÇ ÇIKAR?

TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması yasal kira artış oranı olarak uygulanacak. Bu oranın yine yükseliş yönlü olması beklenirken ekonomistlerin aylık TÜFE beklentisi yüzde 1,3 ile 4,8 arasında yer aldı.