Aile Bakanlığı açıkladı! Ev alacaklara 500.000 TL yardım yapılacak!

Ev alacaklara devlet tarafından 500.000 TL nakit destek sağlanacağı açıklandı. Aile Bakanlığı verilecek olan bu nakit destek ile alakalı olarak şartları açıkladı. Kimlere, hangi koşullarda karşılıksız 500.000 TL ev alım desteği verilecek.
Aile Bakanlığı açıkladı! Ev alacaklara 500.000 TL yardım yapılacak!

Devlet tarafından vatandaşların barınma sorunlarına yönelik çeşitli yeni, destekler açıklanmaya devam ediliyor. Vatandaşların barın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olmak üzere nakit destek ödemeleri yapılacağı bildirildi. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 500.000 TL’lik bir sosyal yardım programı başlattı. Bu kapsamda ev satın alacaklar veya ev yaptıracak olanlar 500.000 TL nakit destek imkanı bulacaklar.

500.000 TL EV ALIM YARDIMI NEDİR?

Konut fiyatlarında meydana gelen yükselişlerden dolayı insanlar ev satın alırken oldukça zorlanıyorlar. Üstelik ihtiyaç sahiplerinin konut sahibi olmaları mucizelere kalmış durumda. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu konuda çok özel bir sosyal yardım programını devreye sokuyor.

Eşi vefat eden kadınlara yönelik olan bu sosyal yardım programı kapsamında kadınlara ev sahibi olabilmelerine imkan tanınıyor. 18 yaş altında en az üç çocuğu olan eşi vefat etmiş kadınlar bu imkandan yararlanabiliyorlar. Bu sosyal yardım programı kapsamında Türkiye genelinde 2023 adet konut yapılması hedefleniyor. Yerel yönetimler ve hayırseverler tarafından da desteklenecek olan bu sosyal yardım programı ile ihtiyaç sahibi kadınlara ev sahibi olabilmeleri için imkan sağlanacak.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu sosyal yardım programına başvuru yaparak kimlerin ev sahibi olabileceklerini de açıkladı. Öncelikle bu kadınların eşlerini kaybetmiş olması, ihtiyaç sahibi olması ve 18 yaş altı en az 3 çocuğu sahip olmaları gerekiyor. Bu satın alınacak veya yaptırılacak evler belirli bir sistem içerisinde temin edilebilecek. Buna dair bazı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına belirli kontenjanlar tanımlandı. Bu kontenjanların olduğu yerden vatandaşlar diğer şartları da karşılayarak ev sahibi olabilecekler.

yardim-gorsel.jpg

ÖDEME NASIL YAPILACAK!

500.000 TL konut alım yardımında ödemelerin nasıl olacağı da belirlendi. Buna göre iki farklı ödeme yapılabilecek. Eğer ev direkt olarak satın alınacaksa Aile Bakanlığı tek seferde 500.000 TL tutarında ödeme yapacak. Ancak evin yapılması için destek sağlanacaksa bu 500.000 TL destek 3 ayrı taksitler halinde vatandaşlara ödenebiliyor. Bu yolla eşi vefat eden kadınlar 500.000 TL nakit destek alıyorlar.