Akkuyu Nükleer Santrali 4. Reaktör Temel Atma Töreni İçin Hazırlıklar Tamamlandı!

Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS projesinde 4. reaktör için kritik aşama için hazırlıklar tamamlandı. Akkuyu NGS son durum ne?
Akkuyu Nükleer Santrali 4. Reaktör Temel Atma Töreni İçin Hazırlıklar Tamamlandı!

Hizmete girdiği anda Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali unvanını ele geçirecek olan Akkuyu NGS projesinde 4. reaktör için tüm hazırlıklar tamamlandı. Dev projede ilk güç ünitesinin tamamlanması için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken eş zamanlı olarak diğer reaktörlerin de planlandığı takvimde ilerlemesi için hummalı bir çalışma yapılıyor. 

Akkuyu NGS projesinde çalışmalar belirlenen takvime uygun şekilde ilerlediği takdirde birinci reaktör 2023 yılında hizmete alınacak ve enerji üretimine başlayacak. Toplamda 4 ünite ile hizmet verecek olan nükleer enerji santralinde birinci ünite 2023 yılında devreye alınırken diğer ünitelerde de kademeli olarak inşaat çalışmaları tamamlandıkça enerji üretimi başlayacak. 

AKKUYU NGS PROJESİNDE SON DURUM NE, NE ZAMAN AÇILACAK?

Mersin'in Gülnar ilçesinde hızla yükselmeye devam eden dev proje hakkında açıklama yapan Akkuyu NGS Yapı İşleri Direktör Yardımcısı Dmitrii Romanets, "Dördüncü güç ünitesinde temel çukurların kazıları tamamlandı. Ana binaların da beton yastığı döküldü. Reaktör binasında tüm hazırlık çalışmaları tamamlandı. Biz de en yakın zamanda temelin atılmasına hazırlanıyoruz" diyerek 4. reaktörün temel atma töreninin yakında yapılacağını duyurdu. 

Akkuyu Nükleer Santrali 4. Reaktör Temel Atma Töreni İçin Hazırlıklar Tamamlandı!

4 ünitenin de devreye girmesinin ardından dev enerji santrali Türkiye'nin toplam elektrik ihtiyacının yüzde 10'luk bölümünü tek başına karşılayacak. Yine proje ile 4 bin kişiye istihdam sağlanırken Rusya ve Türkiye'nin ortak yürüttüğü nükleer enerji santrali bölge sanayisine de önemli bir katkı sağlayacak.