Alman turist sayısı Rusları geçti! Tatil yapmak için akın akın geliyorlar

Tatil sezonunun açılmasıyla birlikte Alman ve Rus vatandaşları Türkiye'ye gelmeye başladı. 5 yıl aranın ardından ilk kez Alman turist sayısı Rusları geçti.
Alman turist sayısı Rusları geçti! Tatil yapmak için akın akın geliyorlar

 Türkiye, her yıl olduğu gibi bu yıl da turizm cenneti olmaya devam ediyor. Özellikle Rusya – Ukrayna savaşı ile turizm sezonunda dengeler değişti. Yabancı turistlerin en fazla tercih ettiği illerden biri olan Antalya’da, her yıl Rus yoğunluğu yaşanırken bu yıl tablo değişti.

Rusya koltuğu Almanya’ya kaptırdı!

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Alman turizmindeki gelişmelerle ilgili bir makale paylaştı. 2016 yılında Sultanahmet’te meydana gelen bombalı saldırıda 13 Alman vatandaşının hayatını kaybetmesi sonrasında Almanların artık Türkiye’den el ayak çektiğini söyleyerek, pandemi ile birlikte yeniden Türkiye’ye akın ettiklerini ifade etti.

Alman vatandaşlarının pandemi nedeniyle seyahat arzusunun patlama yarattığını söyleyen Yavuz, Almanların Rusya – Ukrayna savaşı nedeniyle yükselen fiyatlara dahi aldırmadan tatil yapmak için Nisan aylarından itibaren yola çıktıklarını belirtti.

Alman turist sayısı Rusları geçti! Tatil yapmak için akın akın geliyorlar

5 yıl sonra yeniden geldiler

Alman vatandaşlarının büyük bir bölümü Türkiye, İspanya, Yunanistan ve İtalya bölgelerde yaz tatili yapıyor. Türkiye’de başta Antalya olmak üzere, Ege ve İstanbul Almanların en fazla tercih ettiği yerler olarak öne çıkıyor.

Antalya turizminde, genellikle Rus vatandaşları boy gösteriyordu. Ancak bu yıl meydana gelen savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen Rus sayısında azalma yaşanırken, buna paralel olarak da Almanlarda yükseliş görüldü. Antalya’da Almanya en son 2016 yılında 1 milyon 975 bin turist sayısı ile ilk sırada yer alırken, 2017’den 2021’e kadar ise Ruslar başı çekiyordu.

Fakat bu yıl Temmuz ayı itibariyle Türkiye’ye 1 milyon 157 bin Alman; 956 bin Rus geldi. Böylelikle 5 yıl aranın ardından Almanlar, Rusları geçmiş oldu.