Ankara'da belediyeden satılık 124 adet arsa! Fiyatlar 11 Bin TL'den başlıyor!

Ankara Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığı resmi bir ilan yayınlayarak 124 adet arsanın ihale yoluyla satışa çıkarıldığını duyurdu. Arsaların satışı için açık artırma usulü ile ihale yapılacak.
Ankara'da belediyeden satılık 124 adet arsa! Fiyatlar 11 Bin TL'den başlıyor!

Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmak kazançlı yatırım alanların birisi haline geldi. Özellikle de arsa yatırımları oldukça büyük ilgi uyandırmaya başladı. Arsa kıtlığı yaşandığı bilinen son dönemlerde belediyeler mülkiyetlerine sahip oldukları arsaları satışa çıkarıyorlar. Belediyelere ait olan bu arsalar vatandaşlara satılarak imar durumlarına göre kullanıma açılıyorlar. Burada hem gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler hem de belediyeler kazançlı çıkıyorlar.

ANKARA’DA SATILIK 124 ADET ARSA

Ankara Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından yayınlanan arsa satış ilanına göre ilçeden bulunan 124 adet arsa satışa çıkarıldı. Bu arsalar vatandaşlara ihale yoluyla satılacaklar. Arsaları satın almak isteyenler için tüm detaylı bilgiler yayınlanan ilan ile kamuoyuna açıklandı. Çeşitli niteliklere sahip olan arsaların Şereflikoçhisar ilçesinde farklı mahallelerde yer aldıkları bildirilirken bu taşınmazların bazılarının arsa bazılarının ise tarla niteliğinde oldukları bildirildi.

ARSALAR İÇİN FİYATLAR AÇIKLANDI!

Ankara Şereflikoçhisar Belediyesi satışa çıkarılan arsalar için fiyatları da açıkladı. Muhammen bedelleri tespit eden belediye bu konuda da kapsamlı bilgilendirmede bulundu. Buna göre en ucuz arsa olarak Karamollauşağı Mahallesi’nde yer alan 398 metrekarelik arsa olduğu bildirildi. Bu arsa için 11.965 TL muhammen bedel belirlendi. İhaleye katılmak isteyenlerin ödemeleri gereken en geçici teminat tutarının ise bu arsa için 358 TL olduğu belirtildi.

Satışa çıkarılan arsaların içerisinde en yüksek muhammen bedel belirlenen arsanın Odunboğazı ilçesinde olduğu belirtildi. 156.500 metrekare büyüklüğünde olan bu taşınmaz için 1 Milyon 878 Bin TL muhammen bedel belirlendi. Bu arsayı satın almak için teklif vermek isteyenlerin ödemeleri gereken muhammen bedelin 56.340 TL olduğu bildirildi.

Ankara'da belediyeden satılık 124 adet arsa! Fiyatlar 11 Bin TL'den başlıyor!

İHALELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Arsa satış ihalelerinin ne zaman yapılacağı da Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından açıklandı. Buna göre ihaleler 12 Aralık 2022 tarihinde yapılmaya başlanacak. 16 Aralık 2022 tarihine kadar tüm ihaleler tamamlanmış olacak. Katılımcıların teklifleri ihale komisyonu tarafından değerlendirildikten sonra açık artırmaya geçilecek. Açık artırmada en yüksek teklifi veren gerçek veya tüzel kişiler arsaları satın alma hakkı elde edecekler. İhale bedeli ödendikten sonra ise tapu devri işlemleri yapılacak.