Ankara'da ihaleyle arsa satışı! Keçiören Belediyesi yatırımlık 2 arsayı satışa çıkardı!

Ankara Keçiören Belediyesi 2 adet arsanın ihale ile satışının yapılacağının duyurdu. Hangi arsalar ne kadarlık bedellerle ihaleye çıkıyor?
Ankara'da ihaleyle arsa satışı! Keçiören Belediyesi yatırımlık 2 arsayı satışa çıkardı!

Türkiye’de arsa kıtlığından dolayı belediyelerin arsa satış ilanlarına çok büyük bir ilgi doğmaya başladı. İnşaat firmaları yeni projeleri yapacakları arsa bulamazken özellikle inşaat sektöründe bu durum büyükşehirlerde büyük problem oluyor. Belediyeler ise mülkiyetlerine sahip oldukları arsaları ihaleyle satışa çıkarıp ek gelir imkanı yaratabiliyorlar. Bu kapsamda yayınlanan son arsa satış ihalesinin altında Ankara Keçiören Belediyesi’nin imzası bulunuyor.

2 ARSA SATIŞA ÇIKIYOR!

Ankara Keçiören Belediyesi tarafından yayınlanan resmi ilan ile Keçiören’de Ovacık Mahallesi’nde bulunan 2 adet arsa ayrı ayrı satışa çıkarıldı. Belediye bu araların ne şekilde satılacağına dair ayrıntıları da kamuoyu ile paylaştı.

Ovacık Mahallesi 91766 Ada 3 parselde yer alan 9.254 metrekarelik arsanın tam hissesi için 101 Milyon 794 Bin TL muhammen bedel belirlendi. İhaleye katılmak isteyen taliplilerin ödemeleri gereken geçici teminat bedelinin ise 3 Milyon 63 Bin 820 TL olduğu bildirildi.

Ovacık Mahallesi 91777 Ada 15 parselde yer alan 4.086 metrekarelik arsanın tam hissesi 33 Milyon 709 Bin 500 TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. İhaleye katılma şartı olan geçici teminat bedelinin miktarı ise 1 Milyon 11 Bin 285 TL olarak belirlendi.

İHALELER NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Ankara Keçiören Belediyesi yapılacak olan arsa satış ihalelerine dair usul ve tarih açıklaması da yaptı. Buna göre ihaleler 25 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu ihaleleri Kapalı Teklif Usulü ile yapacak. İhale geçerli en yüksek teklifin altında olmamak şartıyla oturumda hazır bulunan isteklilerden sözlü veya yazılı teklif alınarak sonuçlandırılacak.

İhale şartnamesi Keçiören Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü İhale Servisinden 500 TL karşılığında satın alınabilecek.