Apartmanda oturanlara kötü haber! Evde Kedi, köpek değil muhabbet kuşu, güvercin, papağan beslemek bile yasak olabilir

Apartmanlarda komşuluk gürültü şikayetleri, kapının önüne çöp koyma, balkondan halı silkelemek ve su dökmek gibi pek çok sorun ile sınava tabi tutulurken buna hayvan beslemekte eklendi. Peki, apartmanda hayvan, kedi, köpek, kuş beslemek yasak mı?

Pandemi döneminde insanlar evde zaman geçirmeye başlayınca pek çok kişi hayvan sahiplenmişti. Özellikle de çocuklu aileler zorunlu kısıtlama dönemlerinde çocuklarını evde oyalayabilmek adına evcil hayvan alırken bu da yeni dönemde apartmanlarda yaşanan en büyük sorunun evcil hayvanlar olmasına neden oldu. 

Yeniden ofise ve okula dönen aileler mecburi olarak evcil hayvanlarını evde tek başına bırakmak zorunda kalırken evde uzun süre yalnız kalan hayvanların çıkardıkları ses gürültü şikayetlerinin artmasına neden oldu. Peki, apartmanda evcil hayvan beslemek yasak mı, kedi, köpek, kuş, muhabbet kuşu, güvercin beslemek yasak mı, yasaklanabilir mi?

APARTMANDA KEDİ KÖPEK BESLEMEK YASAK MI?

Komşuluk ilişkilerinin sık sık sınanmasına neden olan evcil hayvan besleme sorunu pandemi sonrasında katlanarak arttı. Pek çok kişinin pandemi döneminde evde olması nedeniyle hayvan sahiplenmesi hayatın yeniden eski normale dönmesi ile büyük sorunlar yaşanmasına neden oldu. Özellikle de evde tek kalmaya alışkın olmayan hayvanların yaptıkları gürültü anlaşmazlıklar yaşanmasına neden olmuştu. 

Apartmanda oturanlara kötü haber! Evde Kedi, köpek değil muhabbet kuşu, güvercin, papağan beslemek bile yasak olabilir

APARTMANLARDA HAYVAN BESLEMEK YASAK MI, KUŞ, MUHABBET KUŞU, GÜVERCİN, PAPAĞAN BESLEMEK YASAKLANABİLİR Mİ?

 Apartmanlarda yaşanan sorunlar arasında ilk sırada yer alan evcil hayvan bakımı konusunda bir açıklamada İstanbul Barosu avukatlarından kat mülkiyeti hukuku uzmanı avukat Mustafa Şeref Kısacık tarafından yapıldı. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu'nun sorusunu yanıtlayan Kısacık "Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun son kararı ışığında YP’de evcil hayvan beslemek yasaksa, dairenizde kedi besleyemezsiniz.

Hayvansever olarak sorun yaşamak istemeyenler taşınmadan önce o site veya apartmanın mutlaka YP’sine bakmalı. Hayvan beslemek yasak ise sorun yaşamamak için o siteye hiç taşınmamak en doğru tercihtir "diyerek Apartman Yönetim Planı ile binada evcil hayvan bakmanın yasaklanması durumunda o apartmanda oturan kişilerin muhabbet kuşu bile besleyemeyeceklerini dile getirdi. 

Özellikle de çok ses çıkaran öten kuşlar ya da çevreyi kirleten güvercinler nedeni ile komşular sık sık karşıya gelirken apartman yönetim kurulu toplantısı ile yönetim planına eklenen maddeler ile evcil hayvan bakımının yasaklanabileceği ifade edildi. Evcil hayvanı olan kişilerin bu nedenle ev satın almadan ya da kiralamadan önce mutlaka yönetim planını incelemesi gerektiği belirtiliyor.