Arsa ve tarla almak isteyenler dikkat! Sahte ilanlar çoğaldı, imarsız arsa mağduru olmayın

Bayram tatilinde arsa dolandırıcıları iş başına geldi. İmarsız arsa ve tarlaları 'son fırsat' diyerek satmaya çalışanlara karşı belediye başkanından uyarı geldi.
Arsa ve tarla almak isteyenler dikkat! Sahte ilanlar çoğaldı, imarsız arsa mağduru olmayın

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için önemli bir uyarıda bulunuldu. İstanbul Büyükçekmece’de bayram tatilinde belediyenin kapalı olmasını fırsat bilen dolandırıcılar, imarsız göl arazilerini satmaya çalıştı. Belediye Başkanı ise vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

İmarsız tarlaları satmaya çalışıyorlar!

9 gün süren bayram tatilinde arsa fırsatçıları harekete geçti. Büyükçekmece’de Eskice bölgesinde 200 – 300 metrekarelik tarla olarak görünen ve imar izni olmayan arazileri vatandaşlara satabilmek için sosyal medya üzerinden gerçeklik değeri olmaya videolar yayınladılar.

Sosyal medyada videoları gören vatandaşlar, arsalardan satın almak için ikna olurken, konunun gün yüzüne çıkmasıyla fırsatçıların planı bozuldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

‘’ Son fırsat, son arsa kaldı, son tarla ‘’ yalanı!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, çok geniş yeşil alanlara sahip ve yatay yapılaşması dikkat çeken Göl havzasındaki Eskice Çiftliği bölgesinin dolandırıcı grupların ilgisini çektiğini söyledi. Dolandırıcıların, sanki buradaki arsaların imarı varmış gibi sosyal medya üzerinden reklamlar yaparak vatandaşları, “ son fırsat, son arsa kaldı, son tarla “ diyerek kandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Belediyenin uzun bir tatil sürecine girmesini fırsat bilenler, vatandaşın belediyeden istediği bilgiyi alamayacağını düşünerek reklamlar ve ilanlar verildiğini belirtti. Başkan Akgün, ‘’ Sakın kimse inanmasın, sakın paranızı çöpe atmayın ‘’ diyerek arsa dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyardı.

Tatilde sahte ilanlar çoğaldı

Belediye Başkanı Akgün, böyle arazilerle ilgili yurttaşların belediyenin İmar Planlama Müdürlüğü’nden bilgi alması gerektiğini söyleyerek, vatandaşların bilgi almadan Büyükçekmece’nin hiçbir yerinden arsa ve tarla almaması gerektiğini vurguladı. 9 günlük bayram tatili nedeniyle ilanların çoğaldığını söyleyerek, halkın duyarlı olmasını ve belediyelerden resmi bir bilgi almadan hiçbir yere yatırım yapmamasını önerdi.

Akgün, Büyükçekmece’de 200, 300, 500 m2 kare arsa olmayacağını, planlı arsalarda dahi minimum ölçünün 2 bin metrekare olduğunu hatırlatarak, vatandaşları bu sahte ilanlara inanmaları konusunda uyardı.