Bakan Murat Kurum'dan konut fiyatları açıklaması! Ev fiyatları düştü...

Konut fiyatları hakkında açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 250 bin sosyal konut projesinin açıklanması ile ev fiyatlarının düşüşe geçtiğini duyurdu. Detaylar haberimizde...
Bakan Murat Kurum'dan konut fiyatları açıklaması! Ev fiyatları düştü...

Pandemi döneminde konut fiyatlarında yaşanan artış üretimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle pandemi sonrasında da devam etmişti. Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle Türkiye genelinde dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması imkansız hale gelmişti. 

Ortalama konut fiyatlarının 1 milyon TL barajını aşmasının ardından devlet fiyatları düşürmek için sahaya inme kararı almıştı. İlk olarak 100 bin adet olarak açıklanan TOKİ sosyal konut projesi 2022 kontenjanı daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından arttırılarak 250 bin sosyal konut olarak duyurmuştu. 

TOKİ 250 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ EV FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ MÜ?

TOKİ'nin konut projesi hakkında açıklama yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ''Sosyal konut projesinde fiyatları açıklayınca hepsi durdu. Firmalar müşteri çekebilmek için ister istemez fiyatı geri çekecek, vadeyi uzatacak" diyerek projenin açıklanması ile ev fiyatlarının düşüşe geçtiğini söyledi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttüklerini ve faiz konusunda yaşanan sorunları çözmeye çalıştıklarını belirten Bakan Murat Kurum, Ekim ayında ise orta gelir grubu için yeni bir konut projesi başlatacaklarını duyurdu. Türkiye Müteahhitler Birliği TMB, Emlak Konut GYO, İNDER ve GYODER ile beraber yürütülecek ortak kampanya ile orta gelir grubu için yeni konut projeleri uzun vade ve esnek ödeme planları ile satışa sunulacak. Anadolu'da da müteahhitler ile görüştüklerini belirten Bakan Kurum kampanyayı yurt geneline yaymak için çalıştıklarını söyledi.