Bedavadan biraz pahalı evler! Halkbank 100 Bin TL'ye 2. el konut satıyor!

Ucuz fiyata ev satın alma hayali kuranların bu hayallerini Halkbank gerçeğe dönüştürüyor. Halkbank çok ucuz fiyatlarla ikinci el konut satışı yapılacağını açıklarken bu konutların hangi illerde bulunduğunu da duyurdu.
Bedavadan biraz pahalı evler! Halkbank 100 Bin TL'ye 2. el konut satıyor!

Emlak sektöründe son 2 yıldır adeta fiyat çılgınlığı yaşanıyor. İnsanlar bir ev satın almak istediklerinde karşılaştıkları fiyatlarla ev satın almaktan vazgeçebiliyorlar. Merkez Bankası'nın resmi rakamlarına göre sadece son 1 yıl içerisinde konut fiyatlarında yüzde 132 oranında artış meydana geldi. Bu şekilde yükselen konut fiyatları ev sahibi olmak isteyenleri de zor durumda bırakıyor. Çok yüksek bütçeleri olmayanlar ise bir umutla ucuz konut bulunabilir mi düşüncesiyle araştırmalarını sürdürüyorlar.

UCUZ FİYATLI KONUT MÜMKÜN MÜ?

Emlak piyasasının koşulları dikkate alındığında Türkiye'de ucuz fiyatlı konut pek de mümkün olmayan bir durum oluyor. TOKİ'nin dahi yaptığı konutlarda maliyetler uçtu. Yarısı Bizden kampanyasında 2+1 konutun dönüşüm maliyeti olarak 1,5 Milyon TL bizzat TOKİ tarafından tespit edildi. Üstelik bu maliyet içerisinde arsa maliyeti de yok. Fiyatlar bu şekilde yükselirken ucuz konut bulma umudu artık iyice tükenmek üzere. Ucuz konut için tek alternatif bankalardan yapılan konut satışları kaldı.

BANKALAR UYGUN FİYATLA NASIL KONUT SATIYORLAR?

Bankaların satışa çıkarmış oldukları konutların fiyatları incelendiğinde çok ucuz oldukları görülebiliyor. Öncelikle bu konutlar sıfır değil ikinci el evlerden oluşuyor. Fiyatının ucuz olması ise bu evleri kötü, bakımsız, masrafı çok fazla olduğu anlamına gelmiyor. Banka bu fiyatı belirlerken satış sürecini hesaba katıyor. Bu konutların hızlı bir şekilde satılması bankaların menfaatine oluyor. Ayrıca ihale sistemi ile satış yapıldığı için satış sürecinde fiyatın artması beklendiği için düşük bir satış bedeli belirleniyor. Eğer çok sayıda teklif gelirse bu evlerin fiyatları da bir miktar yükselebiliyor.

HALKBANK'TAN SATILIK KELEPİR KONUTLAR

Halkbank şu anda çok sayıda ilde uygun fiyatla ikinci el konut satışı yapıyor. Bu satışlara dair ilanlar ise Halkbank tarafından yayınlandı ve satın alma teklifleri bekleniyor. Bu konut satış ilanlarından bazılarını örnek olması açısından haberimize ekledik.

Halkbank'ın duyurusuna göre Mardin Kızıltepe'de 160 metrekare konut 226.000 TL'ye, 70 metrekare konut 162.000 TL'ye, 60 metrekare konut 204.000 TL'ye, 106 metrekare konut 190:000 TL'ye satışa çıkarıldı.

Halkbank ayrıca Gümüşhane Şiran'da 127 metrekare konutu 360.000 TL'ye satışa çıkarırken Konya Yunak'ta 315 metrekarelik konut için 484.000 TL'lik fiyat belirledi.

halkbank-satilik-konutlar.jpg

Halkbank Van'ın Erciş ilçesinde 100 metrekarelik konut için 175.000 TL'lik fiyat tespiti yaptı. Aynı şekilde Şanlıurfa Siverek'te 100 metrekare konut için 100.000 TL'lik fiyat açıklandı.