Bedavaya 1+1 prefabrik ev! Tek kuruş ödeme yapılmıyor!

Prefabrik ev yaptırmak için karar verenler fiyat araştırması yaptıkları kadar devlet desteklerini de araştırıyorlar. Devlet desteği ile herhangi bir ödeme yapmadan prefabrik ev sahibi olunabiliyor.
Bedavaya 1+1 prefabrik ev! Tek kuruş ödeme yapılmıyor!

Ev sahibi olmak çok maliyetli bir iş haline geldi. Artık insanların alım gücünün çok ötesine geçilince insanlar en maliyetsiz şekilde ev yaptırmanın yollarını araştırmaya başladılar. İnşaat maliyetlerindeki artışlar nedeniyle betonarme evlerde uygun fiyat imkanı kalmadı. Ancak prefabrik evler daha ekonomik olduğu için bir seçenek olabiliyorlar. Bu yolu tercih edenler bazı koşullarla devletten de nakit desteği alabiliyorlar. 

DEVLET PREFABRİK EV DESTEĞİ VERİYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara çok önemli yardımlar yapılıyor. Barınma yardımları adı altında bu yardımlar prefabrik ev yaptırmak isteyenlere de veriliyor. Prefabrik ev yaptırma yardımının miktarı oldukça yüksek olduğu için bu imkan herkese sağlanmıyor. Bunun için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. 

Öncelikle prefabrik ev yardımından yararlanabilmek için ihtiyaç sahibi olmak gerekiyor. Bu yardımı alacak vatandaşların hane içi ortalama kişi başı aylık gelirleri net asgari ücretin üçte birinden fazla olmamalıdır. Bunun yanından vatandaşların yaşamış oldukları evin bakımsız, sağlıksız ve yaşam koşullarına uygun olmaması da gerekiyor. Bu koşullar sağlandıktan sonra ise ek şartlar devreye giriyor. 

Prefabrik ev yaptırılacaksa Aile Bakanlığı vatandaşlardan müstakil bir tapu istiyor. Evin yaptırılacağı arsanın tam hisseli tapusu yardım başvurusunda bulunan vatandaşın ismine tescil edilmiş olmalıdır. Aile Bakanlığı bir başkasının arsasının üzerinden prefabrik ev yaptırılmasına herhangi bir şekilde destek olmuyor. 

Koşulları sağlayan vatandaşlar başvuru işlemlerini yapıyorlar ve değerlendirmeye tabi tutuluyorlar. Yapılan incelemede başvurucu vatandaşın verdiği bilgilerin doğruluğu araştırılıyor. Sonrasında ise yardım için karar alınıyor. Eğer başvuru onaylanırsa vatandaşa 200 Bin TL prefabrik ev yaptırma yardımı veriliyor. Bu da mütevazi prefabrik evler için oldukça önemli bir destekleme ödemesi oluyor. 

HİÇ PARA ÖDEMEDEN PREFABRİK EV YAPTIRILIYOR!

Prefabrik ev yaptırmak için devletten yardım alma hakkı kazanan vatandaşlar eğer kriterlerini çok yüksek belirlemezseler maliyetsiz bir şekilde ev sahibi oluyorlar. Örnek olarak haberimize aldığımız prefabrik ev ilanında bulunan evi bu destek ödemesi ile bedavaya yaptırabilmek mümkün oluyor. 

Bedavaya 1+1 prefabrik ev! Tek kuruş ödeme yapılmıyor!

33 metrekare büyüklüğünde 1+1 prefabrik ev için 187.900 TL fiyat açıklandı. Devlet desteği ile bu prefabrik ev tamamen bedava bir şekilde yaptırılabiliyor. Prefabrik evin tüm maliyeti alınacak devlet desteği ile karşılanabiliyor.