Bedavaya prefabrik ev! Devletten 1+1 prefabrik ev jesti!

prefabrik ev yaptırmaya uygun bir arazisi olarak herhangi bir ödeme yapmadan prefabrik ev sahibi olabiliyorlar. Devlet desteği ile prefabrik ev yaptırabilen bazı vatandaşlar bu imkanı kullanarak bedavaya prefabrik ev yaptırabiliyorlar.
Bedavaya prefabrik ev! Devletten 1+1 prefabrik ev jesti!

Devlet tarafından vatandaşlara çeşitli barınma yardımları yapılıyor. Bu barınma yardımlarını kullanabilen bazı vatandaşlar herhangi bir ödeme yapmadan prefabrik ev sahibi olabiliyorlar. Bu çok özel imkandan yararlanma hakları olanlara yıl sonu kampanyası ile bazı firmalar tamamen ücretsiz olacak şekilde prefabrik ev sahibi olma imkanı sağlıyorlar. 

DEVLETTEN PREFABRİK EV DESTEĞİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara barınma yardımı adı altında prefabrik ev yaptırma yardımı yapılıyor. Ancak bu yardımı alabilmek tüm vatandaşlar için mümkün değil. Bunun için bazı koşullar aranıyor. Öncelikle prefabrik ev yardımı için vatandaşlardan hane içi kişi başı ortalama aylık gelirin 1.833 TL'den fazla olmaması şartı aranıyor. 

Bedavaya prefabrik ev! Devletten 1+1 prefabrik ev jesti!

İhtiyaç sahibi vatandaşların oturdukları evler oturulmayacak derecede bakımsız ve sağlıksızsa bu devlet desteği verilebiliyor. Ancak bunun için de ek koşullar aranıyor. Buna göre bu devlet desteğini alabilmek için yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile ve dul olma gibi özelliklerden en azından birisine sahip olunması gerekiyor. Ayrıca prefabrik ev yaptırma yardımından faydalanabilmek için bu evin yapılacağı arsanın tam hisseli tapusuna sahip olma şartı da aranıyor. Tüm bu koşulları yerine getirenlere prefabrik ev yaptırırken 150 Bin TL devlet desteği veriliyor. 

BEDAVAYA PREFABRİK EV!

Prefabrik ev fiyatları normalde ortalama 300 Bin TL ile 400 Bin TL'yi bulabiliyor. Büyüklüğe ve malzeme kalitesine göre bu fiyat bazı ev modellerinde 1 Milyon TL'yi bile geçebiliyor. Ancak yine de mütevazi prefabrik evler de piyasada bulunuyor. Firmalar düşük bütçeli vatandaşlar için küçük prefabrik ev yapabiliyorlar. örneğin 33 metrekare 1+1 prefabrik ev için 149.900 TL fiyat veriliyor. Oldukça mütevazi olan bu prefabrik evi devlet desteği ile yaptırmak isteyenler herhangi bir ödeme yapmıyorlar. Devletten aldıkları desteği prefabrik ev için harcayanlar tamamen bedava olacak şekilde bu evi yaptırabiliyorlar. 

Bedavaya prefabrik ev! Devletten 1+1 prefabrik ev jesti!

PREFABRİK EVLER DAYANIKLI MI?

Prefabrik evlerin dayanıklı olup olmadığı oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. prefabrik ev sektörü son yıllarda büyük gelişmeler kaydetti. Artık yapılan prefabrik evler tüm güvenlik testlerinden geçiyorlar. Bu evler depreme dayanıklı olurken kullanım ömürleri de 50 yılı bulabiliyor. Betonarme evlerden farkı olmayan prefabrik evler ekonomik olmalarından dolayı tercih ediliyorlar.