Borcu olanlara yeni müjde beklentisi! Vergi affı 2023 ile emlak vergisi borçlarına yapılandırma gelecek mi?

2023 vergi affı yeniden gündeme gelirken son dakika emlak vergisi yapılandırma açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine sonrası açıklanacağı belirtilen hacizlik ve icralık borçlara yapılandırma içinde emlak vergisi var mı?
Borcu olanlara yeni müjde beklentisi! Vergi affı 2023 ile emlak vergisi borçlarına yapılandırma gelecek mi?

Borcu olan milyonlarca kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan yapılandırma açıklamasını beklemeye devam ediyor. Hatırlanacağı üzere 1 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak olan kabine toplantısının öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından borç yapılandırma açıklaması yapılacağı duyurulmuştu. 

Ulusal basına sızdırılan haberlerde Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında yapılan çalışma kapsamında borçlara yapılandırma konusunda müjdeler verileceği iddia edilmişti. Yapılan çalışmalar kapsamında hacizlik ve icralık olan borçlara yapılandırma, bankalara olan kredi ve kart borçlarına da 60 ay vadeli yapılandırma kolaylığı tanınacağı iddia edilmişti. 

EMLAK VERGİSİ BORÇLARINA YAPILANDIRMA VAR MI, VERGİ BORCU AFFI ÇIKAR MI?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında icralık ve hacizlik olan borçlara yapılandırma desteği verileceği ilan edilirken bankaların kredi ve kredi kartı borçları olan kişilerin de bu kapsama gireceği belirtilmişti. Konu hakkında gelen son dakika haberi ise emlak vergisi borcu olanları heyecanlandırdı. 

 Borcu olanlara yapılandırma açıklaması vergi borcu olanları da  heyecanlandırdı. 2023 vergi affı bir kere daha gündeme taşınırken söz konusu düzenleme kapsamında emlak vergisi borcu olanlara da af müjdesi beklenmeye başlandı. 

 Ünlü ekonomist ve eski Ziraat Bankası genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu yaptığı açıklama ile bankalara kredi ve kart borcu olanlara yönelik olarak 60 ay vadeli borç yapılandırma yapılacağını, borçlara ait faizlerin büyük bir bölümünün de silineceğini iddia etti. Yapılan açıklamada yeni borç yapılandırma müjdesinin bir sonraki kabine toplantısında verileceği iddia edildi. 

Borcu olanlara yeni müjde beklentisi! Vergi affı 2023 ile emlak vergisi borçlarına yapılandırma gelecek mi?

EMLAK VERGİSİ AFFI 2022 VAR MI, VERGİ BORCUNA AF MÜJDESİ 2023 YILINDA GELECEK Mİ?

Borçlara yapılandırma açıklaması heyecan yaratırken söz konusu düzenleme içerisinde kamu alacaklarının yer alması akıllara emlak vergisi borçlarını getirdi. Emlak vergisi borcu için yapılandırma ve af düzenlemesi son olarak 2021 senesinde çıkartılmış ve o tarihte borcu olan kişilerin borç faizleri silinerek kalan ana para taksitlendirilmişti. Yine benzer bir çalışma olduğu yönündeki kulis haberinin doğru olup olmadığını ise önümüzdeki günler belirleyecek.