Bozkurt'ta selde hasar gören konut ve işyerlerinin anahtarları Aralık ayında teslim edilecek

Yaşanan sel felaketi ile hafızalara kazınan Bozkurt'u devlet yeniledi. 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel nedeni ile hasar gören konut ve işyerleri baştan inşa edildi.
Bozkurt'ta selde hasar gören konut ve işyerlerinin anahtarları Aralık ayında teslim edilecek

11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel felaketi ile hafızalara kazınan Kastamonu iline bağlı Bozkurt ilçesi adeta devlet tarafından baştan inşa edildi. Yaşanan sel felaketinin hemen ardından bölgeye giden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum selden etkilenen bölgelerin tespitinde de sahada yer almıştı. 

Aradan geçen 15 ayın ardından açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "649 konut, 52 iş yeriyle sanayi sitesi, 123 dükkan, meydan, pazar yeri ve millet kıraathanesi. Bozkurt'u yeniledik. Bir yılda TOKİ, İLBANK ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile sağlam ve güvenli bir ilçe kurduk. Aralık ayında ilk anahtarları teslim etmeye başlıyoruz" diyerek bölge halkına müjdeli haberi verdi. 

DEVLET SELİN YIKTIĞI BOZKURT'U BAŞTAN İNŞA ETTİ 

Yaşanan sel felaketinde nerede ise haritadan silinen ve büyük hasar gören Bozkurt ilçesini devlet adeta baştan inşa ederken selin hemen ardından başlayan çalışmalarda bugün 649 konut ve 52 işyeri kapasiteli sanayi sitesi lie 123 dükkan vatandaşlara teslim edilmeye hazır hale getirildi. Yine bölgede vatandaşların kullanımı için ilçe meydanı, pazar yer ive millet kıraathanesi de inşa edildi. 

Yapımı tamamlanan etaplar için anahtar teslimleri Aralık ayında yapılacak.