Caprice Gold projesinden Fadıl Akgündüz'e tutuklama kararı!

Gayrimenkul projeleri ile alakalı olarak çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz hakkında mahkemeden tutuklama kararı çıktı.
Caprice Gold projesinden Fadıl Akgündüz'e tutuklama kararı!

Gayrimenkul projeleri üzerinden çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz için mahkeme bugün tutuklama kararı verdi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Fadıl Akgündüz Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Siirt’ten katıldı. Duruşmaya sanıklardan Fadıl Akgündüz’ün yeğeni Mehmet Salih Obut ile çok sayıda müşteki ile taraf avukatları da katıldılar.

DOLANDIRICILIK SUÇUNDAN CEZA İSTENDİ

Duruşmada ilk olarak müştekilerin beyanları alındı ve ardından da Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada Fadıl Akgündüz ile Mehmet Salih Obut’un dolandırıcılık suçundan cezalandırılmaları ve tutuklanmaları talep edildi.

DAHA ÖNCE TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Mahkeme heyeti bir ara karar vererek sanıklardan Fadıl Akgündüz ile Mehmet Salih Obut’un tutuklanmalarına hükmetti. Duruşmanın ise ertelendiği bildirildi. Aynı davada 22 Mart 2015’te Fadıl Akgündüz tutuklanmıştı. Ancak 28 Mart 2017’deki durulmada ise tutukluluğu kaldırılarak tahliye edilmişti.

CAPRİCE GOLD PROJELERİ MAHKEMELİK OLDU

İddianamede yer alan bilgilere göre Fadıl Akgündüz’ün sahibi olduğu Caprice Gold Bayrampaşa ile Caprice Gold Maldivler ön ödemeli devre mülk projeleri kapsamında 349 kişiden para toplandı ama sözleşme hükümleri yerine getirilmedi. Her iki proje de tamamlanmazken müşterilerin mağdur edilerek paralarının iade edilmediği iddianamede yer aldı. Cumhuriyet savcısı iddianamede sanıkların 349 müştekiye yönelik nitelikli dolandırıcılık suçundan toplamda 698 yıldan 2.443 yıla kadar hapis cezası istedi.

Fadıl Akgündüz'ün ismi daha önce de benzer davalara konu olmuş ve cezalandırılmıştı. Caprice Gold projeleri ise çok büyük ses getiren projelerdi. Çok büyük reklam yatırımları yapılan projeden çok sayıda vatandaş yararlanmak istedi ama sonu hüsran ile bitti.