Çimento fiyatları Aralık 2022! 1 torba çimento kaç TL oldu?

İnşaat yapı malzemelerinden olan çimento fiyatları merakla araştırılıyor. Aralık ayı çimento fiyatları ne kadar oldu?
Çimento fiyatları Aralık 2022! 1 torba çimento kaç TL oldu?

Türkiye’de son aylarda inşaat sektöründe en çok konuşulan konulardan birisi artan inşaat maliyetleri oldu. Maliyet artışlarından dolayı inşaat sektörü oldukça zor durumda kalıyor. Bu maliyet yükselişi başta konut fiyatları olmak üzere sektör içinde tüm fiyatlamalarda etkili oluyor. Maliyeti takip edilen temel inşaat yapı malzemelerinden birisi de çimento oluyor. Çimento maliyetleri konusunda ise çok sert tartışmalar yapılmaya devam ediliyor.

ÇİMENTO SEKTÖRÜ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN TEPKİSİNİ ÇEKİYOR

Çimento sektöründe fiyat yükselişleri inşaat sektörü içerisinde sert şekilde tepki görüyor. Hatta geçtiğimiz yıpl bu maliyet artışları nedeniyle boykot başlatılmış ve bir süre inşaatlar durdurulmuştu. Rekabet Kurumu ise çimento sektörüne dair fiyat artışlarını incelemeye almıştı. Enerji maliyetlerinde artışlar oldukça çimento fiyatları artmaya devam edince bu iki temel sektör arasında gerilim de yumuşamadı. Geçtiğimiz günlerde inşaat sektöründen yine çimento sektörüne karşı fiyat eleştirileri yapıldı.

ÇİMENTO FİYATLARINDA SON DURUM!

Çimento fiyatlarında bir süredir kayda değer bir fiyat artışı yaşanmıyor. 2021 yılı içerisinde yapılan fiyat artışları ile devam ediliyor. 2022 yılında ise fiyat artış hızı sınırlandırıldı. Bu durum olumlu görünse de inşaat sektörüne göre fiyatlar halen daha çok yüksek bulunuyor. Yalnız inşaat sektörünün tüm maliyet kalemini çimento oluşturmuyor. Çimento maliyet kalemlerinden sadece birisi oluyor.

Çimento fiyatlarında son durum da oldukça merak ediliyor. Aralık 2022 döneminin fiyatları belli oldu. Buna göre 5 kg siyah çimento 17,50 TL’den satılıyor. 1 torba yani 50 kg siyah çimentonun fiyatı ise 85 TL’den satın alınabiliyor. 25 kg boyutunda siyah çimento için ise 45 TL fiyat veriliyor. Yine inşaatlarda sıkça kullanılan beyaz çimento için de fiyatlar belli oldu. Aralık ayı fiyatlarına göre bir torba yani 50 kg beyaz çimento 150 TL’den satılıyor.