Cumhur ittifakından imar barışı kanun teklifi hakkında son dakika açıklaması geldi

İmar barışı müjdesi bekleyen milyonlarca kişinin beklediği imar affı kanun teklifi hakkında son dakika açıklaması BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır tarafından yapıldı. 2023 seçim öncesi yeni imar barışı çıkacak mı sorusu bir kere daha gündeme geldi.
Cumhur ittifakından imar barışı kanun teklifi hakkında son dakika açıklaması geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kaçak yapıların yıkım kararı tek tek mal sahiplerine ibraz edilmeye devam ederken imar barışı beklentisi de artmıştı. 2018 senesinde çıkartılan imar barışının o dönem Rahip Brunson krizine denk gelmesi nedeniyle pek çok kişi ne yazık ki yasadan yararlanamamıştı. 

Gerek o dönem başvuru yapamayan gerekse de ekonomik sorunlar nedeni ile Yapı Kayıt Belgesi ücreti ödeyemediği için başvurusu iptal edilen kişiler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan kaçak yapı yıkım çalışmaları ile büyük şok yaşamış, pek çok kişi mağduriyet yaşamıştı. Yaşanan mağduriyetlerin çözümü için yeni imar barışı beklentisi oluşurken konu hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. 

2023 YILINDA SEÇİM ÖNCESİ YENİ İMAR BARIŞI AFFI ÇIKACAK MI?

Milyonlarca kişi yeni imar barışı müjdesi beklemeye başlarken konu hakkında ilk adımı Cumhur İttifakı ortakları arasında yer alan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici atmıştı. Destici meclise sunmuş olduğu  İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile yeni imar affı düzenlemesi için ilk resmi adımı atmıştı. Verilen kanun teklifi büyük heyecan yaratmıştı. 

Konu hakkında bugün bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile "Milyonlarca imar barışı mağduru vatandaşımızın taleplerini görmezden, duymazdan gelemezdik. TBMM’de grubu bulunan tüm partilerin desteği ile kanun teklifimizin en kısa sürede yasalaşacağını ümit ediyoruz" diyerek kanun teklifinin en kısa sürede yasalaşmasını beklediklerini dile getirdi. 

Mecliste şu anda 2023 yılının bütçe görüşmeleri devam ederken ilgili kanun teklifinin bütçe görüşmeleri, sonrasında meclise gelmesi beklenen EYT yasası nedeni ile 2023 yılına sarkabileceği belirtiliyor. İmar barışı mağdurları ise 2023 öncesi yeni imar barışının çıkartılmasını talep ediyordu.