Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı 650 bin yeni konut inşa edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da kalan depremzedelerle düzenlenen iftar programında bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı 650 bin yeni konut inşa edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı 650 bin yeni konut inşa edilecek - Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem 11 ilde büyük bir yıkıma neden olurken bu depremde 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Yaşanan deprem felaketi sonrasında 11 ilde OHAL ilan edilirken bölgenin yeniden ayağı kaldırılması için çalışmalar başlamıştı. İstanbul'da kalan depremzedeler ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu. 

DEPREM BÖLGELERİ BAŞTAN İNŞA EDİLECEK! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmasında "Yaraları hızla saramaya başladığımız bir sürece başladık. 14 milyon insanı doğrudan etkileyen böyle büyük bir felaketi hızla sarmak herkesin yapabileceği bir şey değildi. Devletimiz ilk günden beri halkımızın yanındadır. Dost ve kardeş ülkelerin destekleri elbette unutmayacağız. Felaketin büyüklüğü ve iklim şartları nedeniyle bir takım eksikliler yaşanmıştır. Bunların telafisi de yapılmıştır. 600 bin konut yaparak sağlam ve güvenli yapıları şehirlerimize kazandıracağız. Kahramanmaraş'ı Hatay'ı Adıyaman'ı depremde zarar gören şehirleri yeniden ihya edeceğiz. Vatandaşlarımızdan şehirlerine sahip çıkmalarını istiyorum. Vatandaşlarımız yurtlarda farklı şehirlerde kalıyorlar. Buralardan bir an önce geri dönecekler" diyerek deprem bölgelerini en kısa sürede ihya edeceklerini dile getirdi. 

Geçici barınma ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hasarsız binalarda zaten oturulabiliyor, az hasarlı binalarda ufak bir tadilatla oturulabiliyor. Ölen vatandaşlarımızı geri getiremeyiz ama yapacağımız kalıcı konutlarla bunu bir nebze azaltabiliriz. Belediyelerimiz Ramazan boyunca hizmet vermek üzere deprem bölgelerini ilçe ilçe paylaştı. Diğer şehirlere gitmiş depremzedelerimizde ihmal edilmiyor. Ramazan ayının sembolü olduğu birlik ve kardeşliğin bizim medeniyetimizde çok müstesna bir yapısı var" diyerek çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.