Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu Düzce afet bölgesi ilan edildi! Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ne demek, ne işe yarar?

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Düzce'de yaşanan 5,9 şiddetindeki depremin ardından bölgeyi genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan ettiklerini duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu Düzce afet bölgesi ilan edildi! Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ne demek, ne işe yarar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında önemli açıklamalar yaparken bir kere daha deprem şoku yaşayan Düzce için de alınan kararı duyuruldu. Yapılan açıklama kapsamında depremden etkilenen Düzce'yi genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiklerini duyurdu. 

Konuşmasında Düzce'ye özel bölüm ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında "Ekonomi, diplomasi, terörle mücadele, mülteci sorunu konusu. Bu 4 ana başlığı her şeyden önce biz başardık, başarıyoruz ve başaracağız. Geçen hafta 5.9 şiddetindeki depremle sarsılan Düzce'yi genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiğimizi açıklamak istiyorum" diyerek bölgede yapılacak olan yeni düzenleme hakkında bilgilendirmede bulundu.

GENEL HAYATA ETKİLİ AFET BÖLGESİ NE DEMEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile deprem yaşanan Düzce'nin genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildiğini duyuruldu. Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi, doğal afetlerin yaşandığı bölgelerde alınan karar ile ilan ediliyor. Deprem, toprak kayması, çığ, sel, yangın, kaya düşmesi, su baskını gibi doğal afetler nedeniyle kayıplar yaşayan bölgeler afet bölgesi ilan edilerek halkın yaşamının kolaylaştırılması ve desteklenmesi amaçlanıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu Düzce afet bölgesi ilan edildi! Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ne demek, ne işe yarar?

GENEL HAYATA ETKİLİ AFET BÖLGESİ İLAN EDİLİNCE NE OLUR, KREDİ BORÇLARI ERTELENECEK Mİ?

Alınan karar ile genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen yerlerde vatandaşların oluşan tüm zararı devlet tarafından karşılanıyor. Bu bölgede yaşayan kişilerin tüm sağlık giderleri devlet tarafından ücretsiz olarak karşılanırken yine bölgede yaşanan tüm hasar devlet tarafından görevlendirilen birimler tarafından tespit edilir. Afet bölgesinde çalışan kamu personellerine düzenli olarak yolluk, harcırah ve avans ödemesi gerçekleştirilir. Binaların yıkılması gereken durumda bu yıkım çalışmalarını yine devlet ücretsiz olarak yapar.