Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Gaziray projesi ve Pendik Sabiha Gökçen metro hattı ne zaman bitecek?

Türkiye'nin en önemli ulaşım projeleri arasında yer alan Gaziray projesi, Pendik - Sabiha Gökçen metrosu, Ayvacık - Küçükkuyu yolu, Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu ve Malatya - Hekimhan Yolu projelerinin açılış tarihi ilan edildi. Dev projeler ne zaman bitecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Gaziray projesi ve Pendik Sabiha Gökçen metro hattı ne zaman bitecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Türkiye'nin en büyük ulaşım projeleri arasında yer alan çok sayıda büyük projenin açılış tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Özellikle de İstanbulluların uzun süredir beklemiş olduğu en önemli ulaşım projesi arasında yer alan Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı metro projesi açılış tarihi heyecan yarattı. 

Resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ekim ayında açılması planlanan ulaşım projelerini kamuoyu ile paylaştı. Açıklanan ulaşım projeleri arasında 3 önemli otoyol projesi ile Gaziray ve metro projesi de yer aldı. İşte Ekim ayında açılması planlanan o projeler... 

EKİM AYINDA AÇILMASI PLANLANAN ULAŞIM PROJELERİ HANGİLERİ?

Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ulaştırma projelerimizi kesintisiz sürdürüyor, tüm bu projeleri ekim ayı içinde hizmete açmayı planlıyoruz. Bugüne kadar nasıl 183 milyar dolarlık ulaştırma ve haberleşme yatırımı yaptıysak inşallah 2053’e kadar 198 milyar dolarlık ilave hizmeti daha milletimizle buluşturacağız" diyerek 2053 yılına kadar ulaşım projelerinin devam edeceğini söyledi. 

GAZİRAY PROJESİ NE ZAMAN BİTECEK?

Gaziantep ulaşım projeleri arasında yer alan Gaziray projesi Türkiye'nin 4. banliyö tren sistemi olarak Ekim ayı içerisinde hizmete alınacak. Ekim ayı içerisinde bu projeye ek olarak; 

Ayvacık - Küçükyolu Projesi, 

Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu Projesi, 

Malatya - Hekimhan Yolu Projesi, 

Pendik - Sabiha Gökçen Metro Hattı projesi de hizmete açılacak.