Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! İkinci el konut kampanyası geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikinci el konutlar için yeni bir kampanya hazırlandığını açıkladı. İkinci el konut kampanyasının koşulları ne olacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! İkinci el konut kampanyası geliyor!

Türkiye’de devlet tarafından konut sektörü desteklenmeye devam ediliyor. Önce TOKİ tarafından İlk Evim kampanyası başlatıldı ve 250 bin konut yapılarak dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmaları için harekete geçildi. Aynı projede 1 milyon altyapılı arsa yine dar gelirli vatandaşların kendi evlerini yapabilmeleri için satışa çıkarıldı. Son olarak da Yeni Evim kampanyası ile hiç evi olmayan orta gelirli ailelerin 0,69’dan başlayan faizlerle ev sahibi olmaları için kampanyaya start verildi. Şimdi ise sıra ikinci el konutlara geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda çok önemli bir açıklama yaptı.

İKİNCİ EK KONUT KAMPANYASI GELİYOR

İkinci el konutlar için kampanya hazırlandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi ikinci el konutlar için bir kampanya hazırlığı yapıyoruz. İkinci el konut almak isteyen vatandaşlarımıza destek olmak için ayrı bir projemiz olacak. Bunun planlama çalışmaları devam ediyor. Biz önceliği ilk evini alacaklara veriyoruz. Bu konuda bizim ciddi bir tecrübemiz var. İkinci el almayı destekleyeceğiz.” dedi.

YENİ PROJELER DEVAM EDECEK

Vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için devletin büyük fedakarlıklar yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz her bir vatandaşımız ev sahibi olsun istiyoruz. Bunun için de çok uzun yıllardır çalışma yapıyoruz. Orta gelirliye destek olacağız dedik ve olduk. 21 ilde Roman vatandaşlarımıza özel bir proje hazırlıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini yaptık. Bunları da ilk defa yapmıyoruz 20 yıldır yapıyoruz. Sıra ikinci el konutlara geldi. Yeni projeleri hayata geçirmekten geri durmayacağız.” ifadelerini kullandı.

BAKANLAR AÇIKLAMIŞTI

İkinci el konutlar için kampanya yapılacağını geçtiğimiz haftalarda hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hem de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamıştı. İkinci el konutlara ilişkin kampanya detayları belli olmadı. Ancak yine kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank üzerinden vatandaşlara uygun maliyetli konut kredisi imkanı sağlanacağı tahmin ediliyor. Bu kampanyanın hedefinin ilk defa ev sahibi olacak vatandaşlar olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

YÜZDE KAÇ FAİZLİ İKİNCİ EL KONUT KAMPANYASI YAPILIR?

İkinci el konut kampanyası kapsamında vatandaşlara kullandırılacak olan kredinin faizine ilişkin kamu bankalarının bir çalışma yaptıkları biliniyor. Devlet ikinci el konutlarda sıfır konutlar kadar destek olmayacak. Sıfır konut kampanyası yeni projelerin yapılmasını ve istihdamın artmasını amaçlıyor. İkinci elde bu imkan olmayacak. Ancak yine de bu konut kredisi kampanyasında aylık 0,99 faizli konut kredisi imkanının sağlanacağı tahmin ediliyor.