Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayınlandı! Acele kamulaştırma kararları belli oldu!

Türkiye’nin çeşitli illerine farklı projelerin devam ettirilmesi amacıyla uygulanacak acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hangi illerle acele kamulaştırma yapılacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayınlandı! Acele kamulaştırma kararları belli oldu!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında bazı acele kamulaştırma kararlarına yer verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı bu acele kamulaştırma kararları çeşitli projelerin devam ettirilebilmesi amacıyla alındı. Türkiye’nin farklı illerinde farklı gerekçelerle yine farklı kurum ve kuruluşlar acele kamulaştırma yapabilmek için bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yetkilendirildiler.

ANKARA MAMAK'TA KENTSEL DÖNÜŞŞÜM İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Yayınlanan 6170 sayılı karar ile Ankara’nın Mamak ilçesinde Mutlu Mahallesi sınırları içerisinde kalan özel taşınmazlar üzerindeki yapılarla beraber acele kamulaştırılmasına karar verildi. Acele kamulaştırma işlemi için yetkilendirilen Mamak Belediyesi proje alanındaki imar mevzuatlarına aykırı, ruhsatsız, iskansız ve afet riski taşıyan, genel asayiş ve güvenlik yönünden sakıncalı yapıları tasfiye edecek. Bu alanda sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması yine Mamak Belediyesi’nin görevi olacak.

TOKİ BARTIN'DA ACELE KAMULAŞTIRMA YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan 6171 sayılı karara göre Bartın’ın Merkez ilçesinde bulunan Dallıca Köyü sınırlarında kalan bazı taşınmazların TOKİ tarafından yürütülen konut projesine ait imar yolunun açılabilmesi için acele kamulaştırma kararı verildi. TOKİ bu acele kamulaştırma işlemi için yetkilendirildi.

KARAYOLLARI'NA ACELE KAMULAŞTIRMA YETKİSİ

Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan bir diğer acele kamulaştırma kararına göre ise Giresun – Çaldağ – İnişdibi (Dokap) Yolu Projesi kapsamında belirlenen alanlarda bulunan taşınmazlar ile üzerilerinde bulunan müştemilatların yol yapım çalışmasının sürdürülebilmesi için acele kamulaştırılmasına hükmedildi. Karayolları Genel Müdürlüğü bu acele kamulaştırma işlemi için yetkili kurum ilan edildi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN SINIRLARI GENİŞLETİLECEK

6173 karar sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Gaziantep’in Islahiye ilçesinde bulunan Islahiye Organize Sanayi Bölgesi sınırlarının genişletilmesi amacıyla Islahiye Belediye Başkanlığı’na ilgili taşınmazların acele kamulaştırılabilmeleri için yetki verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı karar ile bu acele kamulaştırma kararı yürürlüğe girmiş oldu.