Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan acele kamulaştırma kararları! Listede çok sayıda il var!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında farklı illerde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmalarına dair Cumhurbaşkanı Kararları yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan acele kamulaştırma kararları! Listede çok sayıda il var!

Türkiye’de çeşitli projeler için vatandaşların mülkiyetlerinde olan taşınmazlar hakkında zaman zaman acele kamulaştırılmalarına dair kararlar alınabiliyor. Bu kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandıktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giriyor. Bugün de bazı acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete’de yayınlandı ve yürürlüğe girdi.

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI YAYINLANDI

Yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre Rize’nin İyidere ilçesinde bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. İyidere ilçesi Merkez Mahallesi Menderes Caddesi’nde bulunan bazı taşınmazlar ilçe merkezinde bulunan dere yatağının taşkın ve sel riskine karşı ıslahının yapılması için kamulaştırılmasına hükmedildi. Bu acele kamulaştırma kararı için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İyidere Belediye Başkanlığı yetkilendirildi.

Bir diğer acele kamulaştırma kararı ise Denizli hakkında verildi. Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alanında gerçekleştirilecek olan yatırım faaliyetlerinin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için Honaz ilçesinde Kocabaş ve Gürlek mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların adale kamulaştırılmaları kararlaştırıldı. Bu acele kamulaştırma işlemi için Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yetkilendirildi.

İzmir’de doğalgaz dağıtım hattı için de bir acele kamulaştırma kararı alındı. Aliağa ilçesinde Helvacı Mahallesi’ne doğalgaz verilebilmesi için planlanan doğalgaz dağıtım hattı güzergahında kalan taşınmazların kamulaştırılmaları kararlaştırıldı. Güzergaha isabet eden taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilecekleri bildirildi. Bu acele kamulaştırma işlemi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılacak.

15 İLDE ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 15 il için ayrıca acele kamulaştırma kararı verildi. Açıklanan illerde belirlenen taşınmazlar enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla kamulaştırılacak. Kamulaştırma yapılacak olan iller Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Artvin, Aydın, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kastamonu, Kilis, Mersin ve Osmaniye olarak açıklandı. Bu acele kamulaştırma işlemleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü yetkilendirildi.