Dar gelirliye faizsiz konut satışı yapmak için Kanada'dan Türkiye'ye geldi!

Kanada’da dev yatırımları bulunan Türk iş insanı Fesih Zeki Mert yeni yatırımları için Türkiye’yi seçti. Türkiye’de ucuz konut inşa edeceklerini duyuran Fesih Zeki Mert dar gelirlilere faizsiz bir sistemde konut satışı yapacaklarını açıkladı.
Dar gelirliye faizsiz konut satışı yapmak için Kanada'dan Türkiye'ye geldi!

Kanada’da ağırlıklı olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteren Van Horne Construction şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Zeki Mert rotayı Türkiye’ye çevirdiklerini açıkladı. İnşaat sektörü açısından Türkiye’yi Kanada’ya göre daha cazip bulan ünlü iş insanı yeni projelerine dair çok önemli detayları açıkladı.

Türkiye’nin hem ekonomisinin güçlü olduğunu hem de genç bir nüfusa sahip olduğunu söyleyen Fesih Zeki Mert, “İstanbul ve Bingöl’de bazı yatırımlarımız var. Bu yatırımlar üzerinden 500 kişiye iş olanağı sağlıyoruz. Şimdi bu mevcut istihdamımızı 2-3 kat artıracak bir projenin hazırlığındayız. Konut sektörüne yeni bir sistem getireceğiz.” dedi.

FAİZSİZ SİSTEMLE KONUT SATACAKLAR!

Faizsiz bir sistem kuracaklarını söyleyen Fesih Zeki Mert, “Türkiye’de konut arzında bazı sorunlar var. Biz şirket olarak bu sorunu çözmek için katkı sağlamaya hazırız. Buna yönelik hazırlıklarımız da var. Faizsiz bir sistem kurup bu şartlarda konut satışı yapacağız. Konuta erişim herkes için mümkün olacak. Biz insan odaklı projeler üreten ve bunda da başarılı olan bir firmayız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de kısa bir süre içerisinde konut projelerine başlayacaklarını açıklayan Fesih Zeki Mert, “Öncelikli olarak gençlerimizi ve dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak istiyoruz. TOKİ’nin mantığı ile hareket edeceğiz. Teknolojiyle donatılmış akıllı ev sistemlerine sahip konutları uygun ödeme koşulları ile satacağız. Şartlar oldukça uygun olacak ve herkes ev satın alabilecek.” şeklinde konuştu.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Sistemin nasıl işleyeceğine dair de bilgi veren Fesih Zeki Mert, “Uygulamaya sokacağımız sistemde bizim projelerimizdeki evlerden satın almak isteyenler önce bir ön ödeme yapacaklar. Sonra ise kalan kısmı vade farkı olmaksızın faizsiz bir şekilde taksitlendireceğiz. Evleri alacak olanların gelirlerine göre 5 yıl ve 10 yıl vadeli bir ödeme planı hazırlanacak. Böylelikle ev için kira öder gibi sistemle taksit ödeyerek satın alma gerçekleştirilebilecek.” dedi.