Deprem riski az olan Edirne’de kiralık konut kalmadı!

Kahramanmaraş depreminden sonra kiralık konut piyasasında deprem riski az olan kentlerin yıldızı parladı. Bu iller göç alırken büyük bir kiralık ev sorunu yaşanmaya başlandı.
Deprem riski az olan Edirne’de kiralık konut kalmadı!

Kahramanmaraş deprem felaketinin ardından deprem riski az olan illere yönelik göç başladı. Özellikle İstanbul’a çok uzak olmayan Edirne deprem riski açısından avantajlı bir kent olunca yoğun bir şekilde göç ile karşılaştı. Çok sayıda vatandaş Edirne’de ev kiralayarak bu kente taşınmak isteyince şehirde kiralık ev kalmadı ve kira fiyatları uçtu.

1+1 DAİRE KİRASI 5.000 TL

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker bir durum değerlendirmesi yaparak, “Deprem konusundan dolayı kiralık evlerle sıkıntımız çok büyük. Fiyatlar inanılmaz derecede arttı. Kiralık ev arayan çok ama ev yok. Bugün Edirne’de 1-1 bir dairenin kirası en az 5.000 TL oldu. 50 metrekarelik bir daire için bu fiyat olmaz.” dedi.

LÜKS EVLERDE KİRA 15.000 TL

Kiralık lüks evlerde fiyatların daha da arttığını belirten Serhat çeker, “İstanbul’un bazı semtleri var ve oralarda kiralar çok yüksek. Onları ayrı tutarsak Edirne’de kiralar İstanbul’u geçmiş durumda. İstanbul’da her türlü imkan var, boğaz var, manzara var ama bunlar Edirne’de yok. Edirne’de sadece karşı apartmanı görürsünüz. Bazı yüzme havuzlu siteler var ve oralarda kiralar 15.000 TL’den başlıyor. Bir de aidatları var ve aidatlar da dolar üzerinden hesaplanıyor.” ifadelerini kullandı.

EV SAHİPLERİ VİCDANLI OLSUN

Ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet eden Serhat Çeker, “Deprem felaketinden sonra Edirne güvenilir iller arasında gösterilince Edirne’ye yönelik çok sayıda talep oldu. Şu anda depremden dolayı Edirne’de 5 bin kişi var. Ev sahipleri biraz vicdanlı olmalılar. Bu işi ticarete döndürdüler. Ev sahiplerine baktığınızda hepsinin 2-3 dairesi var. Biraz daha insanların ekonomik ve sosyal durumlarına bakarak hareket etmeliler. Fırsatını bulunca fiyat artırmak etik değil.” dedi.