Deprem sonrası demir fiyatları resmen çakıldı inşaat demiri ton fiyatı düştü

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan deprem büyük bir yıkıma neden olurken 10 ilde büyük yıkım yaşanmıştı. Deprem tüm Türkiye'yi etkilerken demir üretiminin kalbinin attığı İskenderun'da büyük hasar oluşmuştu.
Deprem sonrası demir fiyatları resmen çakıldı inşaat demiri ton fiyatı düştü

Deprem sonrası demir fiyatları resmen çakıldı inşaat demiri ton fiyatı düştü - Türkiye geride bıraktığımız Pazartesi gününe Kahramanmaraş'tan gelen acı deprem haberi ile uyanmış, peş peşe yaşanan iki büyük deprem adeta küçük kıyamet yaşatmıştı. 

Sabah 04:17'de Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 şiddetindeki deprem 10 şehirde büyük bir yıkıma neden olurken aynı gün yaşanan 7.6 şiddetindeki ikinci depremle hasarlı olan binalarda yıkılmış can kayıpları artmıştı. Deprem Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Hatay, Malatya, Diyarbakır, Osmaniye, Kilis, Adana, Adıyaman ve Şanlıurfa'da da büyük bir yıkıma neden olmuştu. Deprem tüm Türkiye'yi etkilerken demir fiyatları da depremden etkilendi. 

DEMİR ÇELİK ÜRETİMİNE DEPREM DARBESİ! 

Türkiye yaşanan depremin şokunu yaşamaya devam ederken depremden etkilenen bölgeler arasında deprem çelik üretiminin kalbinin attığı İskenderun'da yer aldı. İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. tarafından KAP üzerinden yapılan açıklamada "Durum tespit çalışmalarına devam edilmektedir. Çalışmalar tamamlanıncaya kadar üretime ara verilmiş olup, konuya ilişkin gelişmeler ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır” ifadelerine yer verildi. 

Deprem sonrası demir fiyatları resmen çakıldı inşaat demiri ton fiyatı düştü

14 ŞUBAT 2023 DEMİR FİYATLARI LİSTESİ! 1 TON İNŞAAT DEMİRİ KAÇ TL, NE KADAR OLDU?

Üretimde yaşanan sıkıntılar devam ederken İskenderun bölgesinin Türkiye'nin toplam demir üretiminin yüzde 30'luk bölümünü tek başına karşıladığı açıklandı. Piyasada moralsiz ve kaygılı bekleyiş hakim olmaya devam ederken Ankara'da 8'lik inşaat demirinin ton fiyatının 16 bin 500 liraya, İstanbul'da 16 bin 550 liraya ve İzmir'de ise 16 bin 150 liraya düştüğü açıklandı. 

İskenderun'da demir çelik fiyatları sabit kalırken piyasaların deprem hasar tespit çalışmaları sonucunda üretimin başlayacağı tarihe göre pozisyon almaları bekleniyor. Yine yükselen dolar kurunun da fiyatları yukarı yönlü itebileceği ifade ediliyor.