Deprem uzmanı Naci Görür açıkladı! İstanbul depremi 9 şiddetinde mi olacak?

Türkiye'nin önemli deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Naci Görür olası İstanbul depremi ile alakalı olarak yeni bir açıklama yaptı. Depremin şiddeti ve büyüklüğü hakkında bilgi veren Prof. Dr. Naci Görür 9 şiddetinde olacak meselesine açıklık getirdi.
Deprem uzmanı Naci Görür açıkladı! İstanbul depremi 9 şiddetinde mi olacak?

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından Türkiye'de vatandaşların depremlere yönelik çok özel bir hassasiyetleri oluştu. Türkiye'nin önemli bilim insanlarının depremler hakkında öngörüleri çok daha fazla önemsenmeye başlandı. Yerli ve yabancı deprem uzmanları uzun yıllardır İstanbul'da bir deprem riski olduğunu ifade ediyorlar. Türkiye'de de deprem uzmanları zaman zaman bu konuda uyarılarda bulunuyorlar. Bu deprem uzmanlarından birisi de Prof. Dr. Naci Görür oldu. 

İSTANBUL DEPREMİ İÇİN YENİ AÇIKLAMA

Türkiye'de son yıllarda meydana gelen depremleri önceden haber vermesi ile bilenen Prof. Dr. Naci Görür hem İzmir depreminden önce hem de Kahramanmaraş depreminden önce yetkililere ve vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunmuştu. Şimdi ise son günlerde İstanbul depremi hakkında olası senaryolar çok büyük bir merakla araştırılıyor. Prof. Dr. Naci Görür de olası bir İstanbul depremi hakkında yeni bir açıklama yaptı. 

İSTANBUL DEPREMİ 9 ŞİDDETİNDE Mİ OLACAK?

Kendisine yoğun bir şekilde İstanbul yani Marmara depremi ile alakalı olarak sorular sorulduğunu belirten Prof. Dr. Naci Görür bir süre önce bu depremin 9 şiddetinde olabileceğini açıklamıştı. Bu 9 şiddetindeki deprem meselesine açıklık getiren Prof. Dr. Naci Görür, "Çok sayıda vatandaşımız hayretler içerisinde benim Marmara'da depremin 9 şiddetinde olacağını söyleyip söylemediğimi soruyorlar. Hatta bunu benim söylediğime inanmadıklarını ifade ediyorlar. Anlaşılan yıllardır bu kadar uğraşmamıza rağmen biz bazı şeyleri anlatamamışız. 

Depremin şiddeti ile büyüklüğü farklı şeylerdir. İstanbul'da 7 büyüklüğünde bir deprem olursa Marmara kıyılarında birçok yerde depremin şiddeti 9 olur. Eğer kıyıdan uzaklaşıp ve ıstrancalara giderseniz depremin şiddeti 5 veya 6 seviyelerine düşer." dedi.

Deprem uzmanı Naci Görür açıkladı! İstanbul depremi 9 şiddetinde mi olacak?

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ KONUSUNDA UZMANLAR ANLAŞAMIYOR

Muhtemel İstanbul depreminin büyüklüğü konusunda deprem uzmanları arasında farklı değerlendirmeler yapanlar bulunuyor. Bazı uzmanlar bu depremin büyüklüğünün 7 ve üzerinde olacağını ifade ediyorlar. Ancak az sayıda da olsa bazı deprem uzmanları da olması beklenen depremin büyüklüğünün 5,5 ile 7 arasında olacağını belirtiyorlar. Bu konuda deprem uzmanları farklı teoriler ortaya koyuyorlar. Ancak genel kanı zamanı verilmemekle beraber İstanbul'da 7 ve üzerinde bir depremin gerçekleşebileceği şeklinde.