Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan'dan 6,4'lük yeni deprem uyarısı!

Bolu’da bugün gerçekleşen ve 4,8 büyüklüğünde olan depremin ardından deprem uzmanlarının değerlendirmeleri gelmeye devam ediyor. Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bir açıklama yaparak 6,4 büyüklüğüne varabilecek bir deprem beklediğini söyledi.
Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan'dan 6,4'lük yeni deprem uyarısı!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından Türkiye’nin farklı bölgelerinde depremler meydana gelmeye devam ediliyor. Son olarak Bolu’da bugün 4,8 şiddetinde bir deprem gerçekleşti. Akşam saatlerinde ise yine Bolu’da 3,9 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Bolu depreminin ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yeni değerlendirmelerde bulundu.

YENİ DEPREM UYARISI YAPTI!

Bolu’nun bulunduğu alanda yeni bir deprem olma ihtimaline dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Bolu’nun bulunduğu alanda yeni bir depremin olması olası diyebilirim. Son Düzce depreminin üretemediği bir artçı deprem açığı bulunuyordu. Bu alanda 5,9 ile 6,4 büyüklükleri arasında bir deprem olmasını bekliyorum.” dedi.

Deprem beklentisini net şekilde açıklayan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Bolu ili Kuzey Anadolu Kırığı’nın etkin olduğu yerlerden birisidir. 1999 depreminde Kaynaşlı’ya kadar kırılma gerçekleşmişti. Kaynaşlı’dan sonra Almacık kırığı vardı. O kırığın kırılmasını bekliyorduk. Yani o bölüm kırılmamıştı ve kırılması gerekiyordu.” ifadelerini kullandı.

Yeni deprem beklentisini detaylandıran Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Şimdi deprem sırası eğer doğuya doğru kayma olursa ve Bolu’da yeni bir deprem meydana gelirse bu bizi şaşırtmaz. Düzce depreminin üretemediği bir deprem açığı da vardı. Bundan dolayı bu alanda en fazla 6,4 büyüklüğünde bir deprem olması muhtemeldir.” şeklinde konuştu.

Olacak depremin yıkıcı olma ihtimalini de değerlendiren Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Bolu’da olması muhtemel depremin yıkıcı bir etkisinin olabilmesi için 6,4 büyüklüğünde olması gerekiyor. Bu da bizim açıkladığımız olası şiddetin en üst seviyesidir. Bugünkü deprem bölgede bir gerginliğin biriktiğini gösteriyor bize. Bolu’da 6,4 şiddetinde bir deprem olma olasılığı var mıdır diye sorulursa evet ihtimal dahilindedir diyebilirim. Ancak bu her an olabilir diyemem. Bunun için elimizde yeterli bilgi bulunmamaktadır.” dedi.

Not: Deprem ile alakalı olarak ilgili uzmanın değerlendirmeleri haberleştirilmiştir. Deprem olacak iddiası değil deprem olma ihtimali belirtilmektedir. Bu ihtimalin hiç gerçekleşmemesi de olasılıklar arasındadır.