Depremzedelere DASK'tan 26,5 Milyar TL ödeme yapıldı!

Depremzede vatandaşlara yapılan DASK ödemelerinin 26,5 Milyar TL’yi geçtiği bildirildi. Evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşların zararlarının bir kısmı bu şekilde karşılanmış oldu.
Depremzedelere DASK'tan 26,5 Milyar TL ödeme yapıldı!

Türkiye’de zorunlu deprem sigortası olarak da bilinen DASK ile alakalı olarak son veriler ortaya çıktı. Vatandaşlar Kahramanmaraş depreminin ardından DASK’ın ne kadar önemli bir işlevi olduğunu gördüler. Hatta DASK dahi deprem gibi doğal felaketler sonrasında oluşacak zararı karşılamaya yetmediği bunun üzerine ek konut sigortalarının yaptırılması gerektiği de anlaşıldı.

26,5 MİLYAR TL ÖDEME YAPILDI!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile alakalı olarak yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş depreminin ardından 560 bin hasar ihbarı yapılırken bu ihbarların değerlendirilmesi sonucunda vatandaşlara 26,5 Milyar TL’yi aşan tutarlarda ödeme yapıldı. Hasar evrakları tam olan tüm ihbarlar için ödemelerin yapıldığı da ayrıca belirtildi.

HASAR TESPİTİ YAPILAN TÜM KONUTLARIN ÖDEMELERİ YAPILDI

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Teknik İşleticisi Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren bir açıklamada bulunarak, “Tarafımıza günlük olarak yeni ihbar gelmeye devam etmekle birlikte, 7 Haziran 2023 tarihi itibarıyla 560 bin 437 adet hasar ihbarı aldık. Bu ihbarlar içinde işleme aldığımız, hasar evrakı tam olan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tespiti yapılabilmiş tüm konutların hasar ödemeleri tamamlanmıştır.” dedi.

GÜNDE 96 BİN İHBAR ALINABİLİYOR

Türk Reasürans, 2020 tarihinden itibaren DASK’ın teknik işleticiliğini devralmıştı. Bu tarihten sonra DASK’ı daha ileriye götürecek çalışmalar yürüttüklerini belirten Selva Eren, “Çalışmalarımızın merkezine hep olası bir deprem sonrası planlamaları koyduk. Buna bağlı olarak Ankara’da DASK Olağanüstü Yönetim merkezimizi açtık. Deprem anında faaliyetlerin sürekliliğini sağlamak için DASK’ın teknolojik altyapısını yeniledik. İhbar sistemlerinin günün koşullarına yanıt verebilecek şekilde yüksek bir hıza ulaşmasını sağladık. Bu sistem ile beraber şu anda eş zamanlı olarak sınırsız sayıda hasar ihbarı alabiliyoruz. 24 saat içerisinde 96 bin adet hasar dosyası açabilecek yetkinliğe eriştik.” ifadelerini kullandı.