Devlet 300 Bin TL veriyor! Ev yaptıracaklara nakit destek!

Ev yaptırmak isteyenlere devlet 300 Bin TL destek veriyor. Ev sahibi olmak isteyen ama bütçesi yeterli gelmeyenlere devlet tarafından bu imkan sağlanıyor. Peki devlet kimlere ev yaptırma yardımı yapıyor?
Devlet 300 Bin TL veriyor! Ev yaptıracaklara nakit destek!

Artan inşaat maliyetleri nedeniyle çok sayıda vatandaş ev satın alma imkanına sahip olamıyorlar. Konut fiyatlarının alıp başını gitmesinin ardından vatandaşlar ara çözüm yollarını araştırıyorlar. Akla gelen ilk yol ise vatandaşların kendi evlerinin kendileri tarafından yaptırılması oluyor. Oldukça meşakkatli olan bu yol ile vatandaşlar ciddi oranda maliyetleri kısabiliyorlar ancak yine de oldukça külfetli bir hesapla karşılaşıyorlar.

150 METREKARE DUBLEKS EVİN İNŞAAT MALİYETİ NE KADAR?

Betonarme ev yapım maliyetleri oldukça merak ediliyor. Bu maliyetler inşa edilen binaya göre değişiklik gösterebiliyor. Çok çeşitli maliyet birimleri bulunuyor. Ancak inşaatın tüm süreçleri kapsayacak maliyetler böyle bir ev için en az 750 Bin TL’yi buluyor. Bu maliyet içerisinde herhangi bir şekilde arsa maliyeti yer almıyor. Arsa maliyetinin olması durumundan maliyeti 1 Milyon TL’nin çok üzerine çıkabiliyor.

DEVLET DESTEKLİYOR!

Ev yaptırmak isteyenlere devlet tarafından destek verilebiliyor. Ancak bu tüm vatandaşları kapsamıyor. Bu desteklerin alınabilmesi için bazı koşulların yerine gelmesi gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından barınma yardımları adı altında bazı destek ödemeleri yapılıyor. Bu destek ödemeleri içerisinde betonarme ev yapım yardımı da yer alıyor. Koşulları uyan vatandaşlar bu yardım programına başvurmaları halinde nakit desteği alabiliyorlar.

Bu desteği alabilmek için vatandaşların evin yaptırılacağı araziye veya arsaya sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca bu arsa için tam hisseli tapu isteniyor. Müşterek tapulu arsalar için yardım ödemesi yapılmıyor. Bunun yanında başvuruda bulunacak kişinin ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Hane içinde kişi başı aylık ortalama gelirin net asgari ücretin üçte birinin geçmemesi gerekiyor. Ek olarak ise ailenin yaşamış olduğu evin sağlıksız ve bakımsız olması koşulu talep ediliyor. Bu şartların tamamını eksiksiz bir şekilde yerine getiren vatandaşlara betonarme ev yapım yardımı ödemesi yapılıyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile Bakanlığı tarafından betonarme ev yaptırma yardımı kısa bir süre önce yükseltildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile bu tutar 200 Bin TL’den 300 Bin TL’ye çıkarıldı. Bu yardımı alan vatandaşlar betonarme ev yaptırırken 300 Bin TL’lik maliyet avantajı elde ediyorlar. 100 metrekarelik bir ev bu şekilde 200 – 300 Bin TL’lik bütçeyle yaptırılabiliyor.